Sjabloon:Titelwijzigen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sjabloondocumentatie​

Doel

Dit bericht kan gebruikt worden om uitleg te geven over de correcte manier om de titel van een artikel te wijzigen als iemand dit heeft gedaan door de inhoud van het artikel met de foute titel naar een nieuw artikel met de goede titel te kopiëren.

Gebruik

Vul op de puntjes de titel in:

{{subst:titelwijzigen|...|~~~~}}

Waarbij de titel op de puntjes de titel is van het nieuwe, met copy/paste aangemaakte artikel.

Het sjabloon dient gesubstitueerd toegepast te worden, zodat de (vaak beginnende) gebruiker ook daadwerkelijk de tekst ziet als deze de pagina bewerkt.

Voorbeeld

Beste Titelwijzigen,

In verband met auteursrechten moet bij het veranderen van de titel van een lemma altijd de titel wijzigen-functie gebruikt worden. Als dat niet kan, bijvoorbeeld omdat er al een pagina met de nieuwe titel bestaat, dan kan je een verzoek indienen op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen. Het kopiëren van de tekst naar de gewenste titel, zoals je bij Artikel deed, is niet de bedoeling omdat dan de geschiedenis (en het overleg) niet worden gekopieerd. Het meenemen van de geschiedenis met de auteurs is verplicht in verband met de licentie waaronder de tekst op Wikipedia is opgeslagen.

Met vriendelijke groeten, ~~~~