Met het Oog op Morgen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Daniel2 (overleg | bijdragen) op 12 apr 2006 om 14:03.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Met het Oog op Morgen is een radioprogramma van de NOS, dat elke dag om 11 uur 's avonds op Radio 1 wordt uitgezonden, met een herhaling na middernacht op 747 AM. Het programma bestaat al sinds 5 januari 1976. Het idee voor een actueel programma op de late avond was van radioveteraan Kees Buurman. De eerste uitzending werd gepresenteerd door Han Mulder en vanaf dag 1 begon het programma met een aangepaste versie van het lied Gute Nacht Freunde van Reinhard Mey. Eerst werd het op Hilversum 3 uitgezonden, maar later verhuisde het naar Hilversum 2, dat werd hernoemd naar Radio 1.

"Het Oog" brengt elke dag achtergronden bij het nieuws, onder meer door interviews in de studio met gasten die zelf in het nieuws zijn, of veel afweten over de achtergronden van een actuele gebeurtenis. Ook wordt elke dag verteld wat de volgende dag in de ochtendbladen te lezen is.

Met het Oog op Morgen heeft met ruim 40% het grootste marktaandeel op de publieke en commerciële radiozenders. Het succes van het Oog zit 'm onder andere in de persoonlijkheid en de kwaliteit van de presentatoren. Journalisten als Koos Postema, Hanneke Groenteman en Joop van Zijl en tegenwoordig Jeroen Pauw, Stephan Sanders en Tijs van den Brink gaven en geven het Oog iedere avond een eigen geluid.

Presentatoren

De huidige presentatoren met hun vaste dag zijn:

Trivia

Vrijdag 29 juli 2005 was de 10.000ste uitzending van het programma. Op 5 januari 2006 werd de dertigste verjaardag van het Oog gevierd.

Externe link