Angelique Jansen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Perijn (overleg | bijdragen) op 29 aug 2007 om 11:46.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Sjabloon:HP-personage

Angelique Jansen (Engels: Angelina Johnson) is een personage uit de Harry Potter-boekenreeks van de Britse schrijfster J.K. Rowling. In de oorspronkelijke Engelse versie heet ze Angelina Johnson. Ze is twee jaar ouder dan Harry Potter en zit daardoor twee klassen hoger dan Harry, Ron en Hermelien.

Angelique is één van de scholieren die in Harry's vierde schooljaar haar naam in de Vuurbeker deed, in een poging deel te nemen aan het Toverschool Toernooi. Ze werd echter niet geselecteerd. Halverwege datzelfde schooljaar werd ze door Fred Wemel meegevraagd naar het Kerstbal, waar ze samen zó wild dansten dat de overige scholieren er in een ruime kring omheen bleven staan, uit angst te worden geraakt door rondzwierende ledematen.

Wanneer de aanvoerder van het Zwerkbalteam, Olivier Plank, van school gaat, wordt Angelique de nieuwe aanvoerder. Harry en Fred en George Wemel hopen dat ze hierdoor minder zware trainingen krijgen, maar niets is minder waar, ze zeggen zelfs dat ze soms het gevoel hebben dat de geest van Olivier nog in Angelique rondwaart. Angelique geeft dan toe dat ze er spijt van heeft dat ze op sommige momenten zo hard tegen Olivier is geweest.

Sjabloon:HP Personage