Switched at Birth (televisieserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Switched at Birth
Genre Familie drama
Speelduur 42 minuten
Bedenker Lizzy Weiss
Hoofdrollen Katie Leclerc, Vanessa Marano, Constance Marie, D.W. Moffett, Lea Thompson, Lucas Grabeel, Sean Berdy
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels , Amerikaanse Gebarentaal
Productie
Producent Lizzy Weiss, Paul Stupin, John Ziffren
Uitzendingen
Start 6 Juni 2011-
Afleveringen 52
Seizoenen 3
Zender ABC Family
Website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Switched at Birth is een Amerikaanse televisieserie die draait om twee tieners die werden verwisseld bij hun geboorte en opgroeiden in verschillende omgevingen.

Verhaal[bewerken]

Bay Kennish (Vanessa Marano) is een artistieke tiener die wordt opgevoed door moeder Kathryn (Lea Thompson) en vader John (D.W. Moffett), een voormalig professioneel honkbalspeler. Ze groeit samen met haar broer Toby (Lucas Grabeel) op in de rijke buurt Mission Hills in Kansas. Na het bestuderen van bloedgroepen op school, begint Bay zich af te vragen waarom haar bloedgroep niet overeenkomt met die van haar ouders. De familie ondergaat genetische testen. Daaruit blijkt dat Bay niet hun biologische kind is. Ze ontdekken dat het ziekenhuis haar na haar geboorte per ongeluk verwisseld heeft met een andere pasgeboren baby.

Daphne Vasquez (Katie Leclerc) is een dove tiener. Ze woont bij haar armlastige alleenstaande moeder Regina (Constance Marie) en haar Puerto Ricaanse oma in een volksbuurt in Riverside, Missouri. Ze verloor haar gehoor als gevolg van meningitis toen ze een klein kind was. Daarom bezoekt ze een school voor dove en slechthorende kinderen, waar ze basketbal speelt.

Wanneer de twee families erachter komen dat de meisjes ooit verwisseld werden, worstelen de meisjes met hun identiteit. De Kennishes horen van Regina's financiële problemen en stellen voor dat ze met Daphne in hun gasthuis komt wonen. De nieuwe woonsituatie dwingt beide families inzicht te verkrijgen in elkaars afkomst en gewoontes. Kathryn wil een band opbouwen met Daphne en vervreemdt daarmee Bay van zich, terwijl Regina Kathryns toenaderingen tot Daphne probeert te accepteren.

Cast[bewerken]

  • Katie Leclerc speelt Daphne Paloma Vasquez: De biologische dochter van John & Kathryn Kennish. Zij is de wettelijke dochter van Regina Vasquez. Zij is geboren op 22 oktober 1995. Ze is doof.
  • Vanessa Marano speelt Bay Madeleine Kennish: De biologische dochter van Angelo Sorrento & Regina Vasquez. Zij is de wettelijke dochter van John en Kathryn Kennish. Zij is ook geboren op 22 oktober, 1995.
  • Constance Marie speelt Regina Vasquez: Daphnes wettelijke moeder en Bay's biologische moeder.
  • D.W. Moffett speelt John Kennish: Bays wettelijke vader en Daphne en Toby's biologische vader.
  • Lea Thompson speelt Kathryn Kennish: Bays wettelijke moeder en Daphne en Toby 's biologische moeder.
  • Lucas Grabeel speelt Toby Kennish: John en Kathryns biologische zoon, Bays wettelijke broer en Daphnes biologische broer. Hij heeft een gokprobleem.
  • Sean Berdy speelt Emmett Bledsoe: Daphnes beste vriend die ook doof is. Hij gelooft dat dove mensen en mensen die kunnen horen geen relatie kunnen hebben. Toch krijgt hij een relatie met Bay.

Overige cast[bewerken]

Externe link[bewerken]