Team Triathlon Series

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De Team Triathlon Series (ook wel bekend als T3 Series) is een teamcompetitie triatlon in België, die uit 5 verschillende wedstrijden bestaat, waarin de beste triatlonclubs van België tegen elkaar uit komen.

De Team Triathlon Series ontstond in 2015 en had als doel een nationale triatloncompetitie te organiseren voor de Belgische Triatlonclubs. Dit evenement wordt georganiseerd door Triatlon Vlaanderen (3VL).

Individuele wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Op individuele wedstrijden worden de plaatsen van de gefinishte atleten per club opgeteld om het clubklassement op te stellen. De club met het laagste totaal aantal plaatsen behaalt de eerste plaats. In de heren competitie tellen de 4 hoogst gefinishte atleten per club. In de dames competitie tellen de 3 hoogst gefinishte atleten per club.

Teamwedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens de Ploegentriatlon leggen de atleten in team een sprint triatlon van 750m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen tegen de klok af. Bij de heren komen 7 atleten aan de start en telt de eindtijd van de 5de atleet. Bij de dames komen 5 atleten aan de start en telt de eindtijd van de 3e atleet.

Tijdens de Team Relay leggen de teams van 3 atleten in aflossingsvorm elk een volledige super sprint triatlon van 350 m zwemmen, 6 km fietsen en 1.5 km lopen af.

Ranking[bewerken | brontekst bewerken]

Op basis van het clubklassement van elke wedstrijd worden aan elke club punten toegekend voor de eindranking van dat jaar.

Winnaars Team Triathlon Series[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Winnaar 1e divisie mannen Winnaar 2e divisie mannen Winnaar vrouwen
2015 SMO SMO
2016 SMO ATRIAC
2017 SMO 3PT-SOLIDPHARMA ATRIAC
2018 TRIGT ATRIAC
2019 TDL 3PT-SOLIDPHARMA Niet georganiseerd voor damesteams
2020 TRIGT 3PT-SOLIDPHARMA ATRIAC
2021 SMO KTT ITC
2022 SMO KTT 3MD

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]