Tennisclub WW

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

Tennisclub WW is een vereniging aan de Van Hogenhoucklaan in het Benoordenhout in Den Haag. De club bestaat sinds 2012 en is een doorstart van de Haagse Tennis Vereniging (HTV), die deel uitmaakte van de Koninklijke Haagse Cricket & Voetbal Vereeniging. De leden spelen op Park WW. Het park heeft 12 gravelbanen en 2 hardcourt binnenbanen.

De HTV werd in 1975 opgericht en had rond de eeuwwisseling 600 leden. In de zomer van 2012 besloot het Hoofdbestuur van de Koninklijke Haagsche Cricket en Voetbalvereeniging om de activiteiten van haar tennisvereniging, de Haagse Tennis Vereniging (HTV), op park WW te beëindigen. Daarna werd er een nieuwe vereniging opgericht, Tennisclub WW. De club heeft ongeveer 440 leden en speelt in de eredivisie.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

In het verleden werden 's winters enkele gravelbanen van Park WW ondergespoten zodat er geschaatst kon worden.