Thalassa (band)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Thalassa
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1998
Oorsprong Vlag van Griekenland Griekenland
Genre(s) Pop
Leden
Zang Dionyssia Karoki
Muziek Yiannis Valvis
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Thalassa (Grieks: Θάλασσα) was een Griekse band.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Thalassa werd speciaal voor de Griekse preselectie voor het Eurovisiesongfestival 1998 opgericht, en bestond uit Dionyssia Karoki en Yiannis Valvis. Na acht weken van voorrondes stond Thalassa uiteindelijk in de finale. Er werd voor het eerst met televoting gewerkt. Thalassa haalde het uiteindelijk met 19.477 stemmen, amper 56 meer dan de nummer twee, Iro Lehouriti.

Op het Eurovisiesongfestival, dat gehouden werd in de Britse stad Birmingham, verliep het Thalassa minder goed. Na conflicten met de regie werd Yiannis Valvis zelfs verboden op het podium te staan tijdens het festival; hij werd buiten de zaal gehouden uit angst dat hij de show zou verstoren. Uiteindelijk eindigde Griekenland op de twintigste plaats, met twaalf punten. Opvallend: alle twaalf punten waren afkomstig uit Cyprus. Door dit slechte resultaat moest Griekenland in 1999 verplicht wegblijven van het Eurovisiesongfestival.

Na dit teleurstellende resultaat gingen beide artiesten elk hun eigen weg. Karoki werd achtergrondzangeres bij verschillende artiesten en gaf ook muziekles. Valvis ging aan de slag als geluidstechnicus bij een radiostation.