The Temple (attractie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
The Temple
The Temple
Algemene informatie
Locatie Vlag van Denemarken Legoland Billund
Vlag van Verenigde Staten Legoland Florida
Vlag van Verenigd Koninkrijk Legoland Windsor
Vlag van Verenigde Staten Legoland Californië
Vlag van Duitsland Legoland Deutschland
Vlag van Maleisië Legoland Maleisië
Vlag van Japan Legoland Japan
Vlag van Verenigde Arabische Emiraten Legoland Dubailand
Themagebied Adventure Land
Soort attractie Interactieve darkride
Bouwer(s) Sally Corporation
Bertazzon
Mack Rides
Status Geopend
Thematisering en muziek
Thema Oude Egypte
Eigenschappen
Capaciteit 2 of 4 personen/voertuig
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

The Temple, Temple X-pedition, Lost Kingdom Adventure en Laser Raiders zijn interactieve darkrides in diverse attractieparken van Legoland wereldwijd. De opzet van de darkride is wereldwijd hetzelfde. Bezoekers rijden door middel van het transportsysteem door het Oude-Egypte, uitgebeeld in LEGO, en dienen met hun laserpistool op de doelen langs het parcours te schieten.

Locaties[bewerken | brontekst bewerken]

Legoland Billund[bewerken | brontekst bewerken]

De darkride in Legoland Billund heet The Temple en bevindt zich in Adventure Land. De attractie opende in 2010 en maakt gebruik van het 'endless chain systeem', waarbij alle voertuigen aan elkaar vastzitten. Voor de gehele darkride in Billund zijn in totaal 295 duizend legosteentjes gebruikt en staan 120 animatronics opgesteld.[1] De wachtrij van de attractie bevindt zich grotendeels voor het gebouw van de attractie in de buitenlucht. Langs de wachtrij zijn diverse LEGO-figuren en bouwwerken te zien. Een aantal heeft interactieve elementen die handmatig geactiveerd kunnen worden. De wachtrij kent ook een aparte rij voor gebruikers van een snelpas.

Legoland Deutschland[bewerken | brontekst bewerken]

De darkride in Legoland Deutschland heet Temple X-peditions en opende 23 maart 2013.[2] De darkride maakt gebruik van het 'endless chain systeem', waarbij alle voertuigen aan elkaar vastzitten.

Legoland Windsor[bewerken | brontekst bewerken]

In Legoland Windsor heet de attractie Laser Raiders en opende op 20 maart 2009. Het transportsysteem van de attractie zijn losse voertuigen waarin plaats is voor vier personen. De rit duurt ongeveer drie minuten.[3]

Legoland Florida[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van de darkride is Lost Kingdom Adventure en opende 15 oktober 2011. Het transportsysteem van de attractie zijn losse voertuigen waarin plaats is voor vier personen.

Legoland Californië[bewerken | brontekst bewerken]

De darkride heet Lost Kingdom Adventure en opende april 2008. Het transportsysteem van de attractie zijn losse voertuigen waarin plaats is voor vier personen.

Legoland Japan[bewerken | brontekst bewerken]

De darkride heet Temple X-peditions en opende 23 maart 2013. Het transportsysteem is het 'endless chain systeem', waarbij alle voertuigen aan elkaar vastzitten.

Legoland Dubailand[bewerken | brontekst bewerken]

De attractie heet Lost Kingdom Adventure en maakt als transportsysteem gebruik van het 'endless chain systeem', waarbij alle voertuigen aan elkaar vastzitten.

Legoland Maleisië[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van de darkride is Lost Kingdom Adventure en opende 15 september 2012. Het transportsysteem van de attractie zijn losse voertuigen waarin plaats is voor vier personen.