Tunesisch Open

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het Tunesisch Open (Engels: Tunisian Open) was een golftoernooi dat van 1982 tot en met 1985 deel uitmaakte van de Europese PGA Tour.

Aan het einde van de 70-er jaren wilde de Europese Tour uitbreiden en zocht naar mogelijkheden buiten Europa, waar het klimaat goed genoeg was om het Europese seizoen langer te maken. Het eerste toernooi dat buiten Europa werd georganiseerd, werd het Tunesisch Open in 1982. Vijf jaar later kwam daar het Marokkaans Open bij, in Rabat en Agadir, maar nu zijn er geen toernooien meer in Noord-Afrika behalve de King Hassan II Trophy.

Het toernooi werd gespeeld op de baan van de Golf El Kantaoui Golf Club. Deze werd ontworpen door Ronald Fream en in 1979 geopend tegelijk met het hele complex van 130 hectare, waar toen ook al veel huizen werden gebouwd. De baan ligt aan de oostkust, uitkijkend over de Middellandse Zee richting Sicilië.

De club heeft nu twee 18 holes-banen, beide met een par van 72. The Sea Course is gemakkelijker en ligt langs de zee. The Panoramic Course ligt tegen de heuvels en is daardoor moeilijker. De Europese Senior Tour speelt hier regelmatig.

Winnaars[bewerken]