Víctor Pacheco

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Víctor Pacheco
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Víctor Danilo Pacheco Bustamante
Bijnaam Pachequito
Geboortedatum 24 september 1974
Geboorteplaats Barranquilla, Colombia
Lengte 167 cm
Positie Aanvallende middenvelder
Clubinformatie
Huidige club Universidad Autónoma
Interlands
1993–2005 Vlag van Colombia Colombia 28(3)
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Víctor Danilo Pacheco (Barranquilla, 24 september 1974) is een profvoetballer uit Colombia. Hij speelt als aanvallende middenvelder en komt sinds 2011 uit voor Universidad Autónoma del Caribe Fútbol Club. Eerder speelde hij onder meer voor de Colombiaanse clubs Independiente Medellín, América de Cali en Atlético Junior.

Interlandcarrière[bewerken | brontekst bewerken]

Pacheco speelde 28 officiële interlands voor Colombia in de periode 1993-2005. Hij maakte zijn debuut in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Venezuela (0-0) op 24 februari 1993, toen hij na 61 minuten inviel voor Adolfo Valencia. Ook Geovanis Cassiani, Mauricio Serna, Víctor Aristizábal en Hernán Gaviria debuteerden in dat duel, dat tevens de rentree betekende van bondscoach Francisco Maturana.

Ruim een half jaar voor zijn debuut in de A-selectie nam Pacheco, bijgenaamd Pachequito, met Colombia deel aan de Olympische Spelen in Barcelona (Spanje). Daar strandde de ploeg onder leiding van bondscoach Hernán Darío Gómez in de voorronde na nederlagen tegen de latere olympisch kampioen Spanje (0-4) en Egypte (3-4), en een gelijkspel tegen Qatar (1-1).

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Vlag van Colombia Atlético Junior
1993, 1995

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]