Ven ven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ven ven
Single van:
Rolf Sanchez
Van het album:
Mi viaje
Uitgebracht 29 januari 2021
Genre Pop
Duur 2:30
Label 8ball Music
Schrijver(s) Rolf Sanchez, Andy Clay, Luis Salazar, Jayh Jawson, Yves Lassally
Producent(en) La$$a
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Rolf Sanchez
2020
Ik wens
  2021
Ven ven
  2021
Een moment
Volgorde op Mi viaje
4
Loco
  5
Ven ven
  6
Nada personal
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Ven ven is een lied van de Nederlandse zanger Rolf Sanchez. Het werd in 2021 als single uitgebracht en stond in 2022 als vijfde track op het album Mi viaje.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Ven ven is geschreven door Rolf Sanchez, Andy Clay, Luis Salazar, Jayh Jawson en Yves Lassally en geproduceerd door La$$a. Het is een popnummer waarin in twee talen wordt gezongen; in het Spaans en in het Nederlands. Deze tweetaligheid is meer terug te vinden in nummers van de zanger.[4] Het lied gaat over een man van wie zijn relatie is geëindigd, doordat hij te veel loog, en die aan zijn geliefde vraagt/smeekt om bij hem terug te komen.[5][6] Het is de eerste single van de zanger in 2021, een jaar waarin hij ook onder andere scoorde met hits als Een moment, Hef je glas en Increíble. De single heeft in Nederland de gouden status.[7]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De zanger had succes met het lied in het Nederlands taalgebied. Het kwam tot de tiende plaats in de Nederlandse Top 40 en stond dertien weken in deze hitlijst. In de Nederlandse Single Top 100 piekte het op de 23e plek in de zestien weken dat het in de lijst stond. Er was geen notering in de Vlaamse Ultratop 50, maar het kwam tot de derde positie van de Ultratip 100.