Verhalen van Zorro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verhalen van Zorro
Oorspronkelijke titel Tales of Zorro
Auteur(s) Richard Dean Starr
Kaftontwerper Jim Alexander, Jim Harrington
Land Verenigde Staten
Taal Engels
Genre bloemlezing
avontuur
Uitgever Moonstone Books
Uitgegeven 31 mei 2008
Medium Print Hardcover
Pagina's 332
Portaal  Portaalicoon   Literatuur

Verhalen van Zorro (originele titel Tales of Zorro) is een bloemlezing uit 2008 over de fictieve held Zorro. Het boek is de eerste in een geplande reeks verzamelbundels van korte verhalen over Zorro, verzameld en gebundeld door schrijver Richard Dean Starr. Het boek is uitgegeven door Moonstone Books.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De verhalen in Verhalen van Zorro bevatten elementen van zowel de originele Zorro bedacht door Johnston McCulley in The Curse of Capistrano als andere versies van het personage, zoals die uit de film The Mask of Zorro, Walt Disneys Zorro, de Zorro-serie uit 1990, Isabel Allendes roman Zorro: A Novel.

De verhalen komen van verschillende schrijvers. Sommige schrijvers, zoals Peter David, laten enkele historische figuren optreden in hun verhalen, terwijl andere verhalen meer een bovennatuurlijke kijk op Zorro hanteren of vanuit een onconventioneel standpunt worden verteld.

Het boek bevat ook een verhaal van Jan Adkins, auteur van Young Zorro: The Iron Brand.

Naast verhalen bevat het boek ook drie essays, waaronder een introductie door Guy Williams, Jr. (bekend als Zorro uit de Disney-serie), een voorwoord van Sandra Curtis (vicepresident van Zorro Productions, Inc.) en een nawoord van Isabel Allende.

Schrijver[bewerken | brontekst bewerken]

In volgorde van bijdrage: