Vlag van Waterschap Sevenwolden

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Vlag van Waterschap Sevenwolden
(2000-2004)

De vlag van Waterschap Sevenwolden werd op 12 oktober 2000 vastgesteld aan het Friese waterschap toegekend.[1] Vanaf 2004 is de vlag niet langer als de vlag van deze waterschap in gebruik omdat het waterschap Waterschap Sevenwolden in de nieuwe gemeente Wetterskip Fryslân op is gegaan.

Beschrijving en verklaring[bewerken | brontekst bewerken]

De beschrijving van de vlag is als volgt:

Zeven golvende rijstroken, groen en wit; een langwerpige rode buigdriehoek, verlengd naar de vluchtzijde met 2/9 vlaglengte en met een punt tot 5/9 vlaglengte; de broekdriehoek belast met een witte afgescheurde wolvenkop, een witte lelie en een witte kroon met drie bladeren, waarbij de wolvenkop in de bovenkant van de broek is geplaatst, de lelie in de punt van de broekdriehoek en de kroon in de broekhoek.

Groen en wit zijn de kleuren van de vlag van Zevenwouden; rood en wit van de Stellingwerven, en rood-wit-groen van Opsterland en Smallingerland. De golvende banen staan voor het bestuur van het waterschap en de riviertjes Tjonger, Linde en Koningsdiep, wit staat voor de waterhelderheid. De vlag is gebaseerd op het wapen.

Verwante symbolen[bewerken | brontekst bewerken]