Waasland Wolves

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Waasland Wolves
Naam Waasland Wolves
Opgericht 2015
Plaats Sint-Gillis-Waas
Bestuur
Voorzitter Jonas Claes, Kevin de Meulenaere, Jarno Franck, Kevin Berghman
Kampioenschap
Competitie Belgian Football League
Divisie Flemish Football League
Portaal  Portaalicoon   Sport
Wolves Tenue
Helmet
Left arm Body Right arm
Trousers
Socks
Thuis
Helmet
Left arm Body Right arm
Trousers
Socks
Heen

De Waasland Wolves was een Belgisch American footballteam met als thuisbasis Sint-Gillis-Waas in de provincie Oost-Vlaanderen. Het team werd in 2015 opgericht te Stekene en verhuisde in haar tweede seizoen, in 2016 naar Sint-Gillis-Waas.

Het team werd opgestart door ex-Ghent Gators Jonas Stevens en Jonas Claes. Later in de opstartfase vervoegde ex-Puurs Titans Kevin de Meulenaere de rangen. Met oog op expansie, betere infrastructuur en toekomst voor een jeugdwerking verhuisde het team naar buurgemeente Sint-Gillis-Waas waar zij infrastructuur en vaste accommodatie konden verkrijgen. Enige tijd later is het team gestopt wegens problemen met locaties, ledenwerving en sponsorsing.

De club[bewerken | brontekst bewerken]

Er waren vier leeftijdscategorieën spelersgroepen binnen de Waasland Wolves: Cubs (7j - 12j), Cadets (13j - 16j), Juniors (16j - 19j) en Seniors (+ 19j), die allen een Flag Football variant (non-contact) speelden. Zij behoorden met nog acht andere Vlaamse teams tot de Flemish Football League (FFL) conferentie in de Belgian Football League (BFL).

Competitie[bewerken | brontekst bewerken]

In het 2015 seizoen werden de Wolves van de competitie uitgesloten, doch speelden zij in juni 2016 op het einde van hun seizoen een oefenmatch tegen de Nederlandse naamgenoten Tilburg Wolves, dewelke de Waaslanders wonnen met 00 - 06. In 2016 speelden de Wolves een volledige seizoen, maar eindigden op de laatste plaats. Zij gaven de laatste reguliere match forfait tegen de Izegem Tribes.

Resultaten[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2016: Vierde in de FAFL Divisie 2- competitie