Wij Putten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verouderd Dit artikel bevat verouderde informatie en zou bijgewerkt moeten worden. U wordt uitgenodigd om dit artikel bij te werken.
Logo van Wij Putten

Wij Putten is een Nederlandse lokale politieke partij in de gemeente Putten opgericht op 26 oktober 2009 door Gert van Westing, Roelof Koekkoek en Herman Luitjes.[1] Wij Putten is een partij zonder levensbeschouwelijke grondslag.

Gemeenteraad[bewerken | brontekst bewerken]

Wij Putten behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 vier van de negentien zetels. De partij vormt sinds april 2010 met CU en SGP het college van burgemeester en wethouders. Koekkoek is namens Wij Putten sinds april 2010 wethouder. In 2014 werden met de gemeenteraadsverkiezingen Putten 952 stemmen meer behaald, wat resulteerde in 5 zetels en daarmee de grootste partij in Putten.[2] De samenstelling van het college bleef ongewijzigd.

Wij Putten-Academie[bewerken | brontekst bewerken]

In september 2011 werd de Wij Putten-Academie opgericht. Deze 'academie' organiseert jaarlijks minimaal zes 'Academie-avonden', waarin fractie en partijleden gesprekken aangaan met deskundigen over een actueel, lokaal onderwerp.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]