Wikipedia:Archief/Wikipedia:Coördinatie externe publiciteit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht beheerpagina's
Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven.

Archivering gedaan door Romaine op 9 feb 2008 23:32 (CET) na verwijdernominatie.[reageren]


Coördinatie externe publiciteit


wikipedia:Promotiemateriaal -- Wikipedia:Archief/Wikipedia:Vrienden van de Nederlandstalige Wikipedia -- Wikipedia:Coördinatie externe publiciteit/montagehal


Bedoeling van deze sectie
Wikipedia-NL is relatief kleine Wikipedia en een spruit van de stamvader, de Engelstalige Wikipedia. Deze heeft enorm kunnen groeien dankzij de inzet van de vrijwilligers. Maar om vrijwillers en op termijn gebruikers te hebben moet men ook weten dat Wikipedia NL bestaat. Het is de bedoeling van de sectie 'coördinatie externe publiciteit' om meer bekendheid te geven aan het bestaan van Wikipedia NL.

Mogelijkheden om WikiNL in de kijker te stellen
Dingen die je zelf kunt doen:

  • Mond-tot-mond reclame. Dit is nog steeds de meest succesrijke vorm van reclame. Informeer je vrienden en collega's over WikiNL. Overdrijf niet. Niet iedereen zal zich geroepen voelen om voor de goede zaak te werken. Niet doorzagen, want dat is dan anti-reclame en dat was niet de bedoeling.
  • Als je een email verzendt of iets post op Usenet kan je in je handtekening een verwijzing zetten naar WikiNL. 'Een verwijzing' = maximaal vier regels. Pas je signature aan de doelgroep aan. Bij een bericht in een Windows nieuwsgroep kan je eventueel gebruiken: <'Graag zelf eens een artikel geschreven over Windows2000? Dat kan. Bezoek nl.wikipedia.org en schrijven maar> Maar gebruik dit niet in een nieuwsgroep over Engelse landschapstuinen. Blijf 'on-topic'
  • Als je een rapport moet maken, of een artikeltje wilt schrijven voor een publicatie, zet dan WikiNL erin bij de bronvermelding. Indien er nog niets is over dat onderwerp, maak het.
  • Heb je in je bedrijf/school/universiteit/vereniging een prikbord? Hang een poster op om WikiNL wat aandacht te geven (wel eerst vragen of het mag). zie promotiemateriaal WikiNL
  • Heb je een eigen website of ken je iemand die er een heeft? Pols eens of men er niet een banner op wil zetten voor WikiNL. zie Wikipedia:promotiemateriaal
  • Ben je een scholier dan kunnen sommige van jouw schooltaken best gerecycleerd worden door ze hier op WikiNL te plaatsen. Best wel wachten tot je je punten hebt, we zouden niet willen dat je leerkracht denkt dat jouw taak van Wikipedia komt hè?
  • Als je zelf een leerkracht bent dan zou je Wikipedia kunnen gebruiken in jouw lessen. Informatie opzoeken via het internet, o.a. via Wikipedia. Taken laten maken en daarna i.p.v. dat ze op het einde van het schooljaar in de vuilnisbak belanden ze op Wikipedia laten zetten. De leerlingen zullen het leuker vinden een taak te maken omdat ze weten dat hun harde werk nog voor iets nuttig zal dienen. Ook voor lessen in een andere taal is Wikipedia ideaal door zijn verschillende taalversies.

Ideeën ?

  • kan bij aan het promotiemateriaal niet een scriptje worden toegevoegd om een zoekfunctie binnen Wikipedia te integreren op andere webpagina's?