Wikipedia:Archief - Overleg Wikipedia:Project plaatsnamen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Overzicht beheerpagina's

Dit is een archiefpagina Gelieve onderstaande teksten NIET te wijzigen of er commentaar op te geven (op deze pagina)

Archivering door Gerbennn Er zijn nog 6 wachtenden voor u. 18 feb 2006 09:41 (CET)[reageren]

Zoals jullie bij de recente wijzigingen kunnen zien, heeft Jeronimo Heijmans de Groningse gemeenten miuddels een programma toegevoegd. Er waren nog enkele kleinigheden die ik met de hand heb gecorrigeerd.

Ik heb hem gevraagd twee dagen te wachten voor hij verder gaat met de rest van Nederland. Zouden jullie woensdag/donderdag eventuele opmerkingen op mijn engelse gebruikers pagina [TeunSpaans] willen vermelden? Dat is de plek waar ook hij zijn opmerkingen plaatst. TeunSpaans 00:02 30 oct 2002 (CET)

Ik vond de manier waarop de int. WP al die plaatsnamen toevoegde bijzonder storend, wat mij betreft zelfs vandalisme te noemen. De Recent Changes pagina was namelijk volstrekt niet meer bruikbaar, en dat is voor mij nu juist een belangrijk instrument van Wikipedia.
Mag ik daarom voorstellen dat er telkens, zeg, een 50 artikelen in zo kort mogelijke tijd wordt toegevoegd, waarna de bot zich een uurtje koest houdt? Dan krijg je clustertjes plaatsnamen en clustertjes overige artikelen, wat de Recente Wijzigingen hopelijk leesbaar houdt.
Dit probleem deed zich hier bij die ene provincie trouwens niet voor. Branko
Mijn reactie ook maar even op deze plaats, in plaats van op een moeilijk vindbare plek in de Engelse wikipedia. Ik ben niet onder de indruk van de tot nu toe ingebrachte Groningse gemeenten: met name erg veel vertaalmissers. Scheemda, Bedum, Ten Boer en noem maar op worden steden genoemd, duizendtallen krijgen een komma en decimalen een punt, en nog zo het een en ander. Wie gaat dat allemaal weer corrigeren?
Fransvannes (niet)
Frans, ik neem aan dat Jeronimo het programma aanpast op de punten die je op mijn engelstalige talk page hebt opgesomd. Kun je je in de indeling van Bedum vinden? Ik zag dat je je inmiddels Appingedam aardig hebt uitgebreid....
Wat bedoel je met "nog zo het een en ander"?
TeunSpaans 19:11 31 oct 2002 (CET)
Het ziet er zo al een stuk beter uit. Maar er blijft inderdaad nog wel wat te wensen over. 1) In plaats van "km2" staat er nu "km?". 2) "Gemeente in noord Nederland" is slordig, omdat het Noord-Nederland is, met een grote N en een streepje. Ik vraag me overigens af of je van een gemeente in de provincie Groningen wel hoeft te vermelden dat hij in Noord-Nederland ligt. Lijkt me een open deur. Een specifiekere aanduiding van de ligging is natuurlijk veel interessanter (bijvoorbeeld: tussen Groningen en Delfzijl, als het over Loppersum gaat). Maar dat is weer niet automatisch te genereren, ben ik bang Het feit dat de echt interessante informatie tóch handmatig moet worden ingevoerd, is meteen een bezwaar tegen de hele onderneming. Wat je ermee bereikt, is een tamelijk oninteressante opsomming van namen en getallen. Maar goed, wellicht zijn anderen daar wel in geïnteresseerd. Het ziet er nu in elk geval heel aanvaardbaar uit (en alle lof voor het feit dat je alle artikeltjes aan het langslopen bent!).
Fransvannes

Teun, nog iets vreemds: vierkante kilometer blijkt met stip te zijn binnengekomen op de derde plaats op de lijst van meest gewenste artikelen, uitsluitend dank zij de Groningse gemeenten. Tenzij ik er ten onrechte vanuit ga dat zo'n artikel nooit een zinnige inhoud zal krijgen, raad ik jullie aan ook daar nog eens naar te kijken. Fransvannes