Wikipedia:GLAM/Centraal Museum/Design edit-a-thon oktober 2013

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Uitleg over Wikipedia

Op maandag 28 oktober 2013 wordt samen met het Centraal Museum in Utrecht een edit-a-thon georganiseerd rondom het thema Design. Het doel van de edit-a-thon is o.a. om zoveel mogelijk artikelen over Nederlandse ontwerpers en ontwerpen te verbeteren en/of aan te maken. Dit evenement is tevens de afsluiting van het onderzoekstraject Collect & Connect van het museum.

De edit-a-thon wordt gehouden in de Refter van het Centraal Museum. Het Centraal Museum is te bereiken met bus 2 vanaf station Utrecht Centraal. Op de site van het museum staat een routebeschrijving.

10:00 - 10:30 Inloop
10:30 - 10:45 Presentatie Collect & Connect-project Centraal Museum
10:45 - 11:30 Cursus Wikipedia bewerken
11:30 - 16:30 Edit-a-thon
12:00 - 13:00 Lunch
13:00 - 13:30 Rondleiding door oud-conservator Ida van Zijl over de tentoonstelling ‘De zeven hoofdzonden’ - een presentatie van de (toegepaste kunst) collectie en het werk van Jurgen Bey.
16:30 - 17:00 Afsluiting met presentatie resultaten

Aanmelden voor het evenement gaat via dit Google Form.

Een lijst van te bewerken en aan te maken artikelen is hier te vinden.

Plaats op de deelnemerslijst achter je gebruikersnaam de artikelen die je geschreven en/of verbeterd hebt.

Plaatsing boven artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Plaats a.u.b. bovenaan artikelen het volgende:

{{Meebezig|Aan dit artikel wordt gewerkt in verband met de Design edit-a-thon bij het Centraal Museum op 28 oktober 2013}}

Enquête tijdens evenement[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens het evenement zal gevraagd worden om een korte enquête in te vullen over o.a. de uitleg die gegeven is. De enquete is hier te vinden.

Enkele weken na het evenement zullen deelnemers gevraagd worden om een korte evaluatie in te vullen. De kernvraag van de evaluatie is het aantal bewerkingen dat hij/zij na het evenement heeft gedaan. Hier zal een link naar het evaluatieformulier komen te staan.