Wikipedia:Wikipedia en Kennisnet/Archief 20070503

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Bijeenkomst Wikipedia en Kennisnet (20070503)[bewerken | brontekst bewerken]

  • Datum: donderdag 3 mei 2007
  • Tijd: 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: gebouw Kennisnet in Zoetermeer :waar is dat?
hier.
  1. Brabo: donderdag 3 mei - komt mij goed uit
  2. effe iets anders 19 apr 2007 08:11 (CEST)[reageren]
  3. Kim Bruning 23 apr 2007 00:42 (CEST) Ik hoop dat RonaldB dan aanwezig kan zijn[reageren]
  4. Siebrand 3 mei 2007 10:47 (CEST) (onder voorbehoud, maar het ziet er hoopvol uit; ik kan wel pas om 14.30 in Maarssen wegrijden) # ...[reageren]

Afmeldingen/Verhinderd[bewerken | brontekst bewerken]

  1. ...
  1. ..

Agenda (voorstel)[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Opening en mededelingen
  2. Aanwijzen gespreksleider en notulist
  3. Vaststellen agenda
  4. Nalopen verslag(en) vorige bijeenkomst # komende WCN (Wikimedia Conferentie Nederland) 2007
  5. Kim Bruning stelt vragen aan Kennisnet, RonaldB en bestuur omtrent een oude subsidie-aanvraag bij kennisnet. (VandalFighter / Henna) (zie hieronder)
  6. HOSC (Holland Open Software Conferentie) 2007 (ma. 11 en di. 12 juni, aula UvA; standbemanning en gratis bezoek conferentie)
  7. Externe activiteiten (conferenties, beurzen, evenementen)
  8. Kennisontwikkeling/kennisdeling (trainingen, workshops, gebruik cursusaccommodaties)
  9. internatioal (WMF (Wikimedia Foundation); Wikimania 2007 in ...; Wikimania 2008/2009/2010) # Rondvraag # Volgende bijeenkomst(en) (datum; frequentie; tijdstip; locatie; ...) # Sluiting

Vragen Kim Bruning[bewerken | brontekst bewerken]

Deze vragen zijn omtrent een subsidie aanvraag, oorspronkelijk ingediend bij het bestuur van Wikimedia Nederland (In een email aan Oscar van Dillen) op 3 Maart 2006, betreffende het software pakket "VandalFighter", die toendertijd werd onderhouden door Finne Boonen.

De opgegeven handelingen waren noodzakelijk voor het gecontinueerd gebruik van het pakket en zijn in de tussentijd dus noodgedwongen al verricht.

Deze vragen gaan over de "huidige" situatie op 3 mei 2007. Wat al dan niet evt mis is gegaan in 2006 is al enigzins beantwoord, en is niet relevant voor deze vragen.

  1. Is er een subsidie aanvraag van Wikimedia Nederland binnegekomen bij Kennisnet?
  2. Heeft Kennisnet de volgende gegevens in kunnen zien?
    1. Oorspronkelijk Functioneel Ontwerp (+tijdschatting) (1*PDF, A4) ## Oorspronkelijke fixed price berekening op basis van FO+tijdschatting (Email, kort)
  3. Is er feedback gegeven hierover?
  4. Zijn er andere handelingen vericht?
    • Zo ja, welke?

Notulen[bewerken | brontekst bewerken]

Aanwezig: Annemiek (gespreksleider), Jetse, Galwaygirl, GerardM, Effeietsanders (notulist), kim bruning, siebrand, brabo

  • Gerard geeft een korte samenvatting van de vorige bijeenkomst.

WCN[bewerken | brontekst bewerken]

Effe vertelt dat er in 2006 een WCN is georganiseerd met de hulp van Kennisnet als hoofdsponsor. Voor 2007 wil de vereniging Wikimedia Nederland graag weer een conferentie organiseren. Siebrand deelt een voorstelbegroting uit en geeft toelichting. De conferentie vindt plaats op 27 oktober 2007, duurt een dag en heeft "Wiki's en Educatie"

als thema.

De conferentie zal zich daarom dan ook mede op de onderwijssector richten. Enthousiasmeren van het onderwijs voor open content cq Wiki's is een doel. Gezien de andere doelgroep, de Wikimedianen, wil de commissie proberen de toegangsprijs laag te houden. Jetse zal binnen KN bespreken in hoeverre het verwachte aantal bezoekers uit de onderwijssector haalbaar is.

Kennisnet zal net als in 2006 optreden als hoofdsponsor van de conferentie. In overleg met Kennisnet zal de commissie trachten daarnaast ook andere sponsoren aan te trekken.

Galwaygirl stelt voor ook naar andere Wiki's te kijken. Presentatie van alle mogelijkheden. Gerard stelt Samual Klein voor van het OLPC. Trekt mensen. Galwaygirl stelt ook een lezing over Licenties voor dummies oid voor. Kim: nodig FSFE uit. Gerard: CC. Galwaygirl:

Vertel op het laagst mogelijke niveau voor de bezoekers uit het onderwijs.

Jetse geeft aan dat er een vergoeding van €500 is goedgekeurd. De Vereniging kan hiervoor een factuur sturen. Jetse zal het precieze bedrag nog controleren bij Jan-Bart. Gerard stuurt alsnog de F.O. en de Fixed Price berekening door.

Annemiek vertelt dat KN er weer een stand zal bemannen. Ook kan dat dit jaar weer met een Wikibemanning en Wiki-foldertjes, o.a. over WCN.

HOSC is op 11 en 12 juni dit jaar. Geen communitydag. De Wiki-bemanning kan uit ongeveer 2 personen per dagdeel bestaan.

Annemiek zal nakijken of er een standdocument met instructies over gedrag enz kan worden opgestuurd naar de standbemanning. Ook mogen er 50 mensen gratis via KN naar de HOSC. Siebrand en Effe

coordineren en communiceren via Annemiek. Annemiek kijkt wat er nog mogelijk is met sprekers.

Annemiek kijkt in hoeverre het mogelijk is om de KN trainingsruimte gebruikt kan worden voor Workshops. Misschien kan Wikimedia ook een workshop geven aan KN-personeel? Gerard ziet mogelijkheden met materiaal van http://Wikieducator.org van het Common Wealth of Learning.

Volgende keer[bewerken | brontekst bewerken]

De volgende ontmoeting wordt vastgesteld op 12 juni in Amsterdam, na de Holland Open.