Wikipedia:Wikiproject/Toonaarden redirects

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Vele toonaarden op Wikipedia kunnen slechts worden gevonden onder één enkele benaming, namelijk onder de vorm Notennaam Toonsoort. Zo kan je bijvoorbeeld de toonaard As mineur enkel onder die naam vinden.
In Frankrijk en België echter is het de gewoonte om toonaarden te benoemen volgens het Solfège-systeem. As mineur noemt men dan Lab mineur. Naast het verschillende tussen de letterbenamingen en de solfège-benamingen, zijn er bovendien ook verschillende benamingen voor dezelfde toonsoort. Zo noemt men A mineur ook wel A klein (en la mineur dus ook la klein). Verder kan men bijvoorbeeld As ook als Ab schrijven en kan men Cis als C# schrijven.
Dit alles maakt dat een gebruiker misschien een wikipediapagina over een bepaalde toonaard niet kan vinden, louter omdat men de zoekterm in een andere notatie schrijft.
Met dit (hopelijk kortdurende) project hoop ik dit probleem van de Nederlandstalige wikipedia te verwijderen.

Wat u kan doen[bewerken | brontekst bewerken]

Als u enige kennis hebt van de verschillende notaties voor een toonaard, kan u uit de lijst hieronder een toonaard kiezen om aan te werken. U maakt dan redirectpagina's zodat alle verschillende benamingen naar de pagina van de toonaard leiden (let op: voor sommige toonaarden bestaan er reeds enkele redirectpagina's). Één toonaard verwerken zal volgens mij maximaal 10 minuten in beslag nemen. Hierna verwijderdt u de naam van de toonaard uit de lijst hieronder.

Lijst met toonaarden die nog moeten worden herzien[bewerken | brontekst bewerken]