Wikipedia:Wikiproject/Wist je dat/Procedure

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voorstellen
Indienen - Nieuwe voorstellen kunnen op de overlegpagina van een onderwerp gepost worden. Zorg dat ze voldoen aan de richtlijnen en zet tussen haakjes je gebruikersnaam achter het voorstel (geen handtekening). Iedereen mag voorstellen aanpassen en aanvullen. Commentaar en discussie kan eveneens op de overlegpagina.
Goedkeuren - Iedere neutrale gebruiker mag weetjes van andere gebruikers goedkeuren aan de hand van de richtlijnen. Controleer of het weetje klopt, of elk gelinkt artikel minstens een bron heeft, en of er geen bezwaar op de overlegpagina staat. Zet bij de goedkeuring jouw gebruikersnaam (geen handtekening) achter de naam van de nominator, zodat duidelijk wordt wie het weetje heeft goedgekeurd.
Afkeuren - Voorstellen mogen door de nominator ingetrokken worden. Indien meerdere gebruikers Tegen Tegen stemmen, mag het voorstel verwijderd worden. Vergeet daarbij niet de gebruiker te informeren op diens overlegpagina. Iedereen mag een verwijdering ongedaan maken en overleg voortzetten. Voorstellen waarbij bezwaar 2 maanden onbeantwoord is mogen verwijderd worden.
Naar Kwaliteitsteam verplaatsen - Voorstellen die een rode link bevatten of waarbij een artikel een bron mist of om een andere reden van te lage kwaliteit is om het weetje goed te keuren, kunnen naar de overlegpagina van het Kwaliteitsteam worden verplaatst. Vrijwilligers die aan de kwaliteit van Weetjes willen werken kunnen zo makkelijk de artikels vinden die aandacht nodig hebben.
Goedgekeurde weetjes
Overleg over een goedgekeurd weetje kan op de overlegpagina bij algemeen overleg.
Iedere gebruiker mag weetjes afkeuren door ze terug naar Voorstellen op de overlegpagina te verplaatsen en overleg te starten.
Dagpagina's
Dagpagina's worden eenmaal per jaar geüpdatet door een updater, iedere gebruiker mag deze rol vervullen. Buiten deze update mag iedereen het gehele jaar aanpassingen doen op de dagpagina, conform de richtlijnen. Indien een volledig weetje wordt aangepast, meldt dit op de overlegpagina. Op de dagpaginas komen ervaren en minder ervaren gebruikers. Wees vriendelijk, iedereen is gelijk, en bereik overeenstemming middels consensus.
De updater:
  • past minimaal één weetje van het vorige jaar (die tijdens het jaar mogelijk zijn aangepast) aan in de lijsten van goedgekeurde weetjes.
  • plaatst een gelijk aantal nieuwe weetjes en een nieuwe afbeelding.
  • past de nieuwe weetjes aan in de lijsten van goedgekeurde weetjes.
  • plaatst de namen van de gebruikte lijsten onderaan de dagpagina
  • plaatst zijn naam onderaan de dagpagina
  • past het jaar aan onderaan de dagpagina
  • meldt dat de dagpagina is geüpdatet