Winkelcentrum De Hooge Meeren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Winkelcentrum De Hooge Meeren
Locatie Hoogezand, Nederland
Openingsdatum 1969
Winkels
Oppervlakte 23.000 m²
Aantal winkels ca. 100
Website

Winkelcentrum De Hooge Meeren is een overdekt winkelcentrum in de Nederlandse plaats Hoogezand. Het winkelcentrum heeft een oppervlakte van 23.000 m² met circa 100 winkels, waarmee het een van de grootste winkelcentra van Noord-Nederland is. Om het gehele gebouw geldt gratis parkeren. Tegenover het winkelcentrum zijn het gemeentehuis van Midden-Groningen en theater Kielzog te vinden.

Het winkelcentrum is geopend in 1969, maar had destijds wel een veel beperktere omvang dan tegenwoordig en was in de beginjaren ook niet volledig overdekt. Het winkelcentrum heette voor De Hooge Meeren, winkelcentrum Groot Gorecht en daarvoor werd de naam winkelcentrum Gorecht gebruikt. Ook de naam Stadshart werd nog weleens gebruikt in het verleden. De naam Gorecht verwijst naar de gelijknamige wijk in Hoogezand-Sappemeer.

In de jaren'70 en begin jaren '80 van de vorige eeuw was er een warenhuis van Vroom en Dreesmann (V&D) gevestigd in het winkelcentrum. De HEMA is pas relatief laat in het bestaan van het winkelcentrum geopend (begin jaren '90) Deze bevond zich, net als diverse andere winkels buiten het centrum aan de Hoofdstraat van Hoogezand. Mede door het beleid van de voormalige gemeente Hoogezand-Sappemeer zijn de winkelcentra in deze plaats gecentraliseerd, waarbij de Hooge Meeren het hoofdwinkelcentrum van de stad vormt.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]