League of Legends (computerspel): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 48: Regel 48:
* {{en}}[http://www.mobafire.com/ Site voor guides en builds]
* {{en}}[http://www.mobafire.com/ Site voor guides en builds]
* {{en}}[http://www.solomid.net/ Andere site voor guides en builds]
* {{en}}[http://www.solomid.net/ Andere site voor guides en builds]
* {{en}}[https://signup.leagueoflegends.com/en/signup/index Sign up en download link]
* {{en}}[http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f2a9e60c8a4f756919510 Sign up en download link]


{{Beginnetje|informatica|2=2011|3=10|4=06}}
{{Beginnetje|informatica|2=2011|3=10|4=06}}

Versie van 4 feb 2012 12:18

League of Legends is een online videospel, uitgebracht in november 2009 door Riot Games voor Microsoft Windows. Het spel is gebaseerd op het Defense of the Ancients-scenario uit het spel Warcraft III: The Frozen Throne. Het spel is gratis te downloaden vanaf de officiële website van League Of Legends.

Spelers

Na het aanmaken van een account kan men oefenen met behulp van de tutorials. Daarna kan de speler wedstrijden tegen computer gestuurde 'spelers' (Deze worden in League Of Legends 'bots' genoemd) of tegen andere spelers spelen. Bij het spelen tegen andere spelers heb je een team nodig. Een team kan bestaan uit mensen die je kent (vrienden) of mensen die je niet kent. Mensen kunnen namelijk zelf een team creëren door vrienden in zijn of haar team uit te nodigen. Als men ervoor kiest om dit niet te doen, zal de server je aan andere mensen met ongeveer dezelfde ervaring en vaardigheid koppelen.

Het spel

Terwijl men aan het spelen is, zal men merken dat het eigen personage experience (XP) krijgt na het doden van minions. Als een speler er veel doodt dan zal hij na een tijdje een level stijgen waardoor hij zijn vaardigheden ook kan verhogen. Maar ook door het doden van vijandelijke kampioenen krijgt een speler XP zodat hij sneller het maximum level dat men kan bereiken zal halen (18). Tijdens het spelen krijgt de speler ook goud als hij een minion of een champion doodt. Daarmee kan men in-game items kopen om de eigen champion sterker te maken.

Wanneer een game slecht gaat, kan de speler zich ook overgeven via het commando "surrender". De rest van het team kan dan kiezen of zij ook willen ophouden of zonder de speler door willen spelen. Midden in een game weggaan, of voortijdig weggaan, probeert Riot Games zoveel mogelijk tegen te houden. Het is namelijk niet de bedoeling dat een speler dit doet. Het is erg nadelig voor het eigen team, want ze missen een man in het spel. Wanneer dit gebeurt, of wanneer een speler zich op een andere manier ongepast gedraagt, biedt men de mogelijkheid aan zijn teamgenoten hem te 'reporten'. Riot Games, bijgestaan door ervaren spelers, zal het gedrag van de speler onderzoeken en hem indien nodig een sanctie opleggen. Deze sanctie bestaat vrijwel doorgaans uit een tijdelijke of permanente verbanning uit het spel.

Spelmodi

League Of Legends kent drie speltypes, op verschillende 'maps'. Gemeenschappelijk bij deze drie spelmodi zijn de aanwezigheid van Turrets (verdedigingstorens), Minions (kleine mannetjes) en een Nexus (basis). De verschillende types staan hieronder verder uitgelegd:

Slagveld van rechtvaardigheid

Summoner's Rift

In Summoner's Rift, de vaakst gespeelde spelmodus binnen League of Legends, strijden twee teams van vijf spelers tegen elkaar met als einddoel de Nexus van de tegenstander te vernietigen. Deze staat in de basis van de tegenstander en om hem te bereiken en te kunnen aanvallen, dienen de spelers zich eerst een weg langs Turrets en Minions te banen. De 'map' is onderverdeeld in drie banen om de basis van de tegenstander te bereiken, elk met zijn eigen torens en 'Inhibitors'. Wanneer de Inhibitor en alle Turrets in een baan vernietigd worden, zal het aanvallende team in die baan sterkere minions krijgen en de mogelijkheid krijgen om de Nexus van de tegenstanders aan te vallen.

Twisted Treeline

Twisted Treeline bevat, in tegenstelling tot zijn tegenhanger, slechts twee banen. Twee teams van drie spelers nemen het hier tegen elkaar op. Het doel en de werkwijze zijn vrijwel gelijk aan die van Summoner's Rift.

Dominion

Crystal Scar

In Crystal Scar, proberen twee teams van vijf spelers de controle te krijgen over vijf torens verspreid over de 'map'. Elk team start met 500 punten. Wanneer een team minder torens controleert dan zijn tegenstander, zullen zijn punten geleidelijk afnemen. Wanneer een team op nul punten terechtkomt, verliest het het spel.

Er is ook een tutorial map genaamd Proving Grounds. De map Magma Chamber werd ontwikkeld, maar die ontwikkelingen zijn voor onbepaalde tijd stopgezet.

Kampioenen

De speler kan enkel kampioenen ('champions') besturen. Dit zijn wezens of personen met bepaalde krachten en vaardigheden. Een bepaald aantal champions zijn F2P, maar zijn dat slechts voor een week en daarna zijn er weer andere champions die tijdelijk gratis te spelen zijn. Indien de speler na de F2P week van een champion toch verder wil blijven spelen met die champion, dient hij hem te kopen. Dit kan met Influence Points (IP) en Riot Points (RP). De Influence Points verkrijgt een speler door wedstrijden te spelen. Riot Points moeten worden gekocht met echt geld.

Taken

Afhankelijk van de vaardigheden en statistieken van de verschillende kampioenen, hebben ze elk hun specifieke rol binnen het spel. Traditioneel kunnen ze opgedeeld worden in de volgende vijf categorieën, afhankelijk van hun functie binnen Summoner's Rift:

  • 'Tank: Deze kampioen speelt (meestal) in de bovenste baan. Hier heeft hij als doelen zoveel mogelijk minions te doden en de Tank van de tegenstander voldoende lastig te vallen en hem te verhinderen dat hij veel minions kan doden. De Tank koopt met zijn goud voornamelijk voorwerpen die hem extra defensieve vermogens opleveren, waardoor hij zeer moeilijk te doden wordt. Hij heeft later in het spel tijdens team-gevechten de taak om zoveel mogelijk schade van de tegenstanders op te vangen.
  • Mage: Deze kampioen speelt in het begin van het spel traditioneel in de middenste baan. Hier heeft hij allereerst dezelfde taken als de Tank bovenaan. Verder is het ook de bedoeling dat hij de Mage van de tegenstander zo vaak mogelijk doodt. Daar waar Tanks weinig schade toebrengen en veel defensieve krachten hebben (en elkaar dus moeilijk kunnen doden), brengt de Mage veel schade toe aan zijn tegenstander, maar heeft hij zelf ook weinig defensief vermogen. Hierdoor gebeurt het zeer frequent dat Mages elkaar kunnen ombrengen. De Mage koopt voornamelijk voorwerpen die hem 'Ability Power' verschaffen, waardoor hun vaardigheden meer schade aanrichten. Zijn hoofddoel in team-gevechten is het aanbrengen van zoveel mogelijk schade op korte termijn.
  • Carry: Deze kampioen begint bijna doorgaans in de onderste baan. Zijn hoofddoel is ervoor zorgen dat hij enorm veel minions of kampioenen vermoordt. De Carry koopt met zijn goud voornamelijk voorwerpen die hem 'Attack Damage' geven, waardoor zijn basisaanvallen versterkt worden. De Carry is vrijwel steeds een kampioen met basisaanvallen die vanop afstand afgevuurd kunnen worden. Ook hij heeft in team-gevechten, nog meer dan de Mage, de taak om zoveel mogelijk schade aan te richten zonder zelf gedood te worden.
  • Support: De Support speelt, net als de Carry, in de onderste baan. Zijn taak is om de Carry ondersteuning te bieden terwijl hij zijn eigen, hierboven vermelde taken probeert uit te voeren. Hiervoor heeft de Support meestal een arsenaal aan vaardigheden die andere kampioenen helpen door middel van genezing, verhogen van hun schade, etc. Deze dient hij ook later in het spel ten volle te benutten om al zijn ploegmaats te helpen de bovenhand te halen tegen de tegenstanders.
  • Jungler: De Jungler heeft een aparte rol binnen het spel. Hij dient de neutrale monsters, die zich bevinden tussen de verschillende banen in, te doden. Deze leveren de Jungler XP en goud op. Sommige monsters geven de doder ook een tijdelijke verhoging van bepaalde vaardigheden. Tussen het doden van de monsters in, heeft de Jungler ook als taak andere banen te helpen met het doden van vijandige kampioenen. Hierin speelt het verrassingseffect een niet te onderschatten rol. De taak van de Jungler in latere gevechten en de voorwerpen die hij koopt variëren van Jungler tot Jungler.

Externe link