Riot Games

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Riot Games
Oprichting 2006
Oprichter(s) Brandon Beck (CEO)
Marc Merrill (President)
Hoofdkantoor Vlag van Verenigde Staten Santa Monica, Californië, Verenigde Staten
Werknemers 1000 (2013)
Producten League of Legends
Sector Computerspelindustrie
Omzet $ 200.000.000 (2013)
Website riotgames.com
Portaal  Portaalicoon   Economie
Computerspellen

Riot Games is een Amerikaanse ontwikkelaar en uitgever van computerspellen opgericht in 2006. Het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Monica, Californië. Naast het hoofdkantoor heeft het ook nevenvestigingen in Saint Louis, Dublin, Seoel, São Paulo, Istanboel, Moskou, Sydney en Taipei.

Riot Games werd bekend met zijn eerste stand-alone-titel League of Legends, die op 27 oktober 2009 in Noord-Amerika en Europa uitkwam.

Geschiedenis[bewerken]

Riot Games werd opgericht als een onafhankelijke gamestudio in 2006 door Brandon "Ryze" Beck en Marc "Tryndamere" Merrill in Los Angeles. In oktober 2008 kondigde het bedrijf zijn eerste spel aan, League of Legends: Clash of Fates. Het werd uitgegeven in oktober 2009 onder de naam League of Legends. Het spel maakt gebruik van een free-to-play-model, ondersteund door microtransacties in plaats van advertenties of verpakte exemplaren te verkopen.

Medewerkers van het bedrijf zijn onder andere veteranen van Defense of the Ancients, zoals de voormalige hoofdontwikkelaar Steve "Guinsoo" Feak, en de gewezen DotA-Allstars.com website oprichter Steve "Pendragon" Mescon. Riot Games telt ook enkele voormalige Blizzard Entertainment werknemers. Op 12 juli 2013 vernoemde Business Insider, Riot Games op nummer 4 op de lijst van de top 25 technologische bedrijven om voor te werken. Op 8 november 2013 kondigde Riot Games aan bezig te zijn met een nieuwe campus in het westen van Los Angeles, waarnaar ze tentatief verhuizen in 2015.

Lijst van spellen[bewerken]

Titel Jaar Genre Platform
League of Legends 2009 Multiplayer online battle arena (MOBA) Windows, OS X
Mechs Vs Minions 2016 Bordspel Geen

Externe links[bewerken]