University of Southern California

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
University of Southern California
University of Southern California
Afkorting USC
Motto Palmam qui meruit ferat (Laat degene die de palm verdient het dragen)
Locatie Los Angeles, Californië, Verenigde Staten
Opgericht 1880
Type Particulier
Voorzitter Carol Folt
Studenten 45687
Personeel 4451
Website
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs
Het beeld bekend als "Tommy Trojan" dat staat in het midden van de campus van de University of Southern California.
Bovard Administration Building
Doheny Library

De University of Southern California (USC) is de oudste particuliere onderzoeksuniversiteit van de Amerikaanse deelstaat Californië. USC werd in 1880 opgericht en ligt in het stadscentrum van Los Angeles. USC is lid van de Association of American Universities, een netwerk van toonaangevende onderzoeksintensieve Noord-Amerikaanse universiteiten.

USC wordt door universiteitsranglijsten doorgaans als een van de topuniversiteiten van de Verenigde Staten aangeduid. QS World University Rankings plaatste USC als 15e in het algemeen.[1] Over het algemeen wordt de universiteit geassocieerd met 10 Nobelprijswinnaars, een Turing Award-ontvanger en 11 Rhodes-alumni. Tot de universitair afgestudeerden behoren 29 miljardairs, de op drie na hoogste ter wereld, na de Universiteit van Pennsylvania, Harvard-universiteit en Yale-universiteit.[2] USC is een van de universiteiten die de meeste studenten naar Silicon Valley stuurt.

Vanwege de nabijheid van USC tot Hollywood, de nauwe verbinding tussen de School of Cinematic Arts en de entertainmentindustrie en de architectuur op de campus, is de universiteit gebruikt in tal van films, televisieseries, commercials en muziekvideo's. Volgens de IMDB was de USC-campus te zien in minstens 180 film- en televisieseries. USC-alumni hebben vanaf 2019 een cruciale rol gespeeld in 21 van de 25 best scorende films aller tijden.[3]

USC staat bekend om een sterke schoolcultuur. USC-atleten wonnen 288 medailles op de Olympische Spelen (135 gouden medailles, 88 zilveren medailles en 65 bronzen medailles), meer dan enige andere universiteit ter wereld. Een grote rivaliteit bestaat er tussen USC en stadsgenoot UCLA.

Bekende studenten en docenten[bewerken | brontekst bewerken]