Robert Dressler

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Robert Dressler
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Robert Louis Dressler
Geboren 2 juni 1927
Standaardafkorting Dressler
Toelichting
De bovenaangeduide standaardaanduiding, conform de database bij IPNI, kan gebruikt worden om Robert Dressler aan te duiden bij het citeren van een botanische naam. In de Index Kewensis is een lijst te vinden van door deze persoon (mede) gepubliceerde namen.
Portaal  Portaalicoon   Biologie

Robert L. Dressler (1927) is een Amerikaanse botanicus die is gespecialiseerd in orchideeën.

In 1951 behaalde hij zijn B.A. aan de University of Southern California. In 1957 behaalde hij een Ph.D. aan de Harvard University.

Hij houdt zich bezig met taxonomie en evolutiebiologie van orchideeën en de ecologie van flora. In zijn onderzoek richt hij zich met name op orchideeën uit Centraal-Amerika en dan vooral de soorten uit Costa Rica en Panama.

Dressler heeft onderzoek verricht namens de Missouri Botanical Garden, de Marie Selby Botanical Gardens, het herbarium van het Florida Museum of Natural History (onderdeel van de University of Florida) en het Smithsonian Tropical Research Institute in het Panamese Balboa (van 1963 tot 1985). Hij is lid van de American Society of Plant Taxonomists.

Dressler verblijft in Costa Rica, waar hij werkzaam is als onderzoekscoördinator op het gebied van orchideeën bij de Jardín Botánico Lankester, een botanische tuin die is gelegen op 26 km afstand van de hoofdstad San José.

Dresller is (mede)auteur van meer dan vierhonderd botanische namen, met name van orchideeën. Hij heeft artikelen op zijn naam in wetenschappelijke tijdschriften als Annals of the Missouri Botanical Garden, Brittonia en Novon. Hij participeert in de Flora Mesoamericana, een samenwerkingsproject dat is gericht op het in kaart brengen en beschrijven van de vaatplanten van Meso-Amerika. Tevens is hij verbonden aan de Organization for Flora Neotropica (OFN), een organisatie die als doel heeft om een gepubliceerd overzicht te geven van de flora van de neotropen.

Eponiemen[bewerken]

Andere botanici hebben taxa naar Dressler vernoemd:

Selectie van publicaties[bewerken]

  • The Orchids: Natural History and Classification; Robert L. Dressler; Harvard University Press (1990); ISBN 0674875265
  • Field Guide to the Orchids of Costa Rica and Panama; Robert L. Dressler; Cornell university Press (1993); ISBN 9780801481390
  • Phylogeny and Classification of the Orchid Family; Robert L. Dressler; Cambridge University Press (1994); ISBN 0521450586

Externe links[bewerken]