A.J. Langer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
A.J. Langer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Allison Joy Langer
Geboren 22 mei 1974
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1987 - heden
Beroep actrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

A.J. Langer (Columbus (Ohio), 22 mei 1974), geboren als Allison Joy Langer, is een Amerikaanse actrice.

Langer is ook actief onder de namen Allison 'A.J.' Langer en Allison Joy Langer.

Biografie[bewerken]

Langer is een dochter van vader Gary die werkt als kledingverkoper en moeder Deana die werkt als directrice van een hoortoestellen distributeur en zij is een zus van haar oudere broer Kirk . Op vijfjarige leeftijd verhuisde zij met haar familie naar Los Angeles. Haar middelbare school heeft ze doorlopen aan de Granada Hills High School in Granada Hills in Los Angeles.

Langer is begonnen met acteren in 1987 met de televisieserie Série noire. Hierna heeft ze nog meerdere rollen gespeeld in televisieseries en televisiefilms zoals Drexell's Class (1991-1992), Baywatch (1991-1994), My So-Called Life (1994-1995), Escape from L.A. (1996), It's Like, You Know… (1999-2001) en Eyes (2005-2007).

Langer is op 30 april 2005 getrouwd met Lord Charles Peregrine Courtenay (zoon van de achttiende graaf van Devon) en hebben samen twee kinderen, een dochter Joscelyn Skye (januari 2007) en een zoon Jack Haydon (augustus 2009). Langer heeft nu de titel Barones Courteney en in de toekomst zal haar naam Gravin van Devon worden. Zij heeft haar man ontmoet in 2002 toen ze elkaar leerden kennen in een hotel in Las Vegas waar hij werkte als advocaat. Hij vroeg haar ten huwelijk in april 2004 en zij waren van plan om naar Engeland te verhuizen na hun huwelijk. Zij wonen nu in een kasteel met de naam Castle Powderham in Exeter (Engeland) dat is gebouwd in 1390. De familie van haar man woont daar al meer dan zeshonderd jaar.

Langer is in haar vrije tijd ambassadrice van een stichting die zich inzet voor mensen die lijden aan de ziekte fibromyalgie, waaraan zij zelf ook lijdt.[1]

Prijzen[bewerken]

Filmografie[bewerken]

Televisiefilms[bewerken]

Televisieseries[bewerken]

Videogame[bewerken]

Externe link[bewerken]

(en) Icoontje film A.J. Langer in de Internet Movie Database