AMG

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie het artikel Dit artikel gaat over het automerk. Voor de producent van metallurgische producten, zie Advanced Metallurgical Group

AMG is een Duits automerk, dat in 1967 opgericht werd door Hans Werner Aufrecht (A) en zijn partner Eberhard Melcher (M), terwijl Aufrechts geboorteplaats Großaspach (G) de derde letter leverde in de bedrijfsnaam. Aanvankelijk gestart in een oude molen in Burgstall (in de buurt van Affalterbach), later verhuisd naar Affalterbach, waar het bedrijf naar uiteindelijk tot 4 fabrieken uitbreidde.

Het eerste succes kwam in 1971, met een klasse overwinning tijdens de 24 uur van Spa-Francorchamps. Naast races ging AMG zich toeleggen op het tunen van auto's. Op dit gebied werd het bedrijf vooral bekend, en kwam tot uiting toen in 1990 AMG en Mercedes-Benz een verbond sloten, waarmee AMG auto's in Mercedes-Benz showrooms verkocht konden worden.

Daarna zou AMG in een stroomversnelling terechtkomen, temeer daar haar naam flink groeide door successen in de DTM en later ITC en FIA GT kampioenschappen. In 1999 werd AMG onderdeel van Mercedes-Benz, waarmee de beide merken een verbetering in hun verkoop verkregen.

Modellen[bewerken]

Huidig[bewerken]

Mercedes-Benz R230 SL65 AMG

Tegenwoordig zijn er 37 AMG-modellen:

Vroeger[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]