AMG

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Zie artikel Dit artikel gaat over het automerk. Voor de producent van metallurgische producten, zie Advanced Metallurgical Group

AMG is een Duits automerk, dat in 1967 opgericht werd door Hans Werner Aufrecht (A) en zijn partner Eberhard Melcher (M), terwijl Aufrechts geboorteplaats Großaspach (G) de derde letter leverde in de bedrijfsnaam. Aanvankelijk startte dit bedrijf in een oude molen in Burgstall (in de buurt van Affalterbach), later verhuisde het naar Affalterbach, waar het bedrijf naar uiteindelijk vier fabrieken uitbreidde.

Het eerste succes kwam in 1971, met een klasse-overwinning in de 24 uur van Spa-Francorchamps. Naast races ging AMG zich toeleggen op het tunen van auto's. Op dit gebied werd het bedrijf vooral bekend en dat kwam tot uiting toen in 1990 AMG en Mercedes-Benz een verbond sloten, waarmee AMG-auto's in Mercedes-Benz-showrooms verkocht werden.

Daarna kwam AMG in een stroomversnelling terecht, temeer daar zijn naam flink groeide door successen in de DTM en later ITC- en FIA GT-kampioenschappen. In 1999 werd AMG onderdeel van Mercedes-Benz, waarmee beide merken een verbetering in hun verkoop verkregen.

Modellen[bewerken]

Huidig[bewerken]

Mercedes-Benz R230 SL65 AMG

Tegenwoordig zijn er 49 AMG-modellen:

Vroeger[bewerken]

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]