APICS

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

APICS is een Amerikaanse vereniging voor logistiek. De American Production and Inventory Control Society heeft afdelingen over de hele wereld met meer dan 70.000 leden. Zij is vooral bekend door de logistieke certificaten die zij toekent: CPIM (Certified in Production and Inventory Management). Sinds 2005 kenmerkt APICS zich als The Association for Operations Management.

Na behalen van 5 examens op het gebied van productiebeheersing en voorraadbeheer kent APICS de titel CPIM toe. Zoals gebruikelijk met buitenlandse titulatuur kan achter de naam gevoerd worden: "Jan Jansen, CPIM". Degenen die uitzonderlijke resultaten behalen bij het examen en voldoen aan extra eisen kunnen Fellow worden. Dit is te zien aan de letter F die toegevoegd wordt in de titel: CFPIM. Dit betekent: Certified Fellow In Production an Inventory Management.

Naast het certificeringsprogramma CPIM is er ook de titel CIRM. Dit staat voor Certified in Integrated Resource Management.

Sinds 2006 wordt ook een nieuw certificaat uitgebracht CSCP. Dat betekent Certified Supply Chain Professional.

Het certificeringsprogramma wordt in Nederland vertegenwoordigd voor de vereniging Logistiek management vLm te Zoetermeer.

Externe links[bewerken]