A Piano in the House

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
A Piano in the House
Aflevering van The Twilight Zone
Aflevering Seizoen 3
Aflevering 87
Gastrollen Barry Morse
Joan Hackett
Muriel Landers
Cyril Delevanti
Don Durant
Phil Coolidge
Schrijver(s) Earl Hamner, Jr.
Regisseur David Greene
Productiecode 4825
Eerste uitzending 16 februari 1962
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
Kick the Can The Last Rites of Jeff Myrtlebank
Portaal  Portaalicoon   Televisie

"A Piano in the House" is een aflevering van de Amerikaanse televisieserie The Twilight Zone. Het scenario van de aflevering werd geschreven door Earl Hamner, Jr..

Plot[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Opening[bewerken]

Aanhalingsteken openen

Mr. Fitzgerald Fortune, theater critic and cynic at large, on his way to a birthday party. If he knew what is in store for him, he probably wouldn't go, because before this evening is over that cranky old piano is going to play 'Those Piano Roll Blues', with some effects that could happen only in the Twilight Zone.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Verhaal[bewerken]

Dramacriticus Fitzgerald Fortune gaat naar Throckmorton's curio shop om voor zijn vrouw Esther een pianola te kopen als verjaardagscadeau. In de winkel ontdekt Fortune al snel dat dit geen gewone piano is. Als er de juiste muziek op gespeeld wordt, onthullen mensen hun ware gevoelens en emoties.

Later thuis gebruikt Fortune de piano om zijn butler Marvin te laten bekennen hoe hij werkelijk denkt over het werken voor de Fortune-familie. Tevens gebruikt hij de piano op zijn vrouw. Deze bekent zo dat ze hem haat vanwege zijn wreedheid en de mensen om hem heen.

Vervolgens probeert Fortune de piano uit op een van de gasten op het feest, een toneelschrijver genaamd Gregory Walker. Deze bekent dat hij verliefd is op Esther en dat hij met haar een affaire had terwijl ze op vakantie was.

Fortune beleeft de grootste lol aan zijn piano, tot Esther de muziekrol vervangt door een andere. Daardoor speelt de piano opeens muziek die Fortune zelf treft. Hij bekent dat hij in feite niets anders is dan een sadistisch, kinderachtig mannetje dat jaloers is op iedereen om hem heen. De gasten vertrekken samen met Esther.

Slot[bewerken]

Aanhalingsteken openen

Mr. Fitzgerald, a man who went searching for concealed persons and found himself, in the Twilight Zone.

Aanhalingsteken sluiten
Rod Serling

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]

Externe link[bewerken]