African American Civil War Memorial

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
African American Civil War Memorial
African American Civil War Memorial
African American Civil War Memorial
Locatie Washington, D.C., VS
Coördinaten 38° 55′ NB, 77° 2′ WL
Opgericht 27 oktober 2004
Beheer National Park Service
African American Civil War Memorial (14423263).jpg
Portaal  Portaalicoon   Verenigde Staten

Het African American Civil War Memorial op de hoek van Vermont Avenue en U Street NW in Washington, D.C., huldigt de dienst van 209.145 Afrikaans-Amerikaanse soldaten en matrozen die vochten voor de Unie in de Amerikaanse Burgeroorlog. Het memorial ligt aan de oostelijke ingang van het U St/African-Amer Civil War Memorial/Cardozo Metro station (Washington Metro, groene lijn).

Het memorial werd ontwikkeld door het African American Civil War Memorial Freedom Foundation and Museum. Het standbeeld, dat werd ontworpen door Ed Hamilton uit Louisville, Kentucky stelt zwarte soldaten en een matroos voor. Het werd ingehuldigd op 18 juli 1998 en overgedragen aan de National Park Service op 27 oktober 2004, en wordt nu beheerd door de National Mall and Memorial Parks. Het is het eerste grote kunstwerk van een zwarte beeldhouwer dat geplaatst werd op Federaal land te Washington D.C..

Het museum, 2 blokken ten westen van het memorial in de historische Shaw buurt, werd in januari 1999 voor het publiek geopend. Doel van het museum is de bezoekers, onderzoekers en afstammelingen van de United States Coloured Troops (USCT) te ontvangen om hen de geschiedenis van de strijd voor de vrijheid van de Afro-Amerikanen beter te helpen vatten.

Externe links[bewerken]