Alan Partridge: Alpha Papa

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Alan Partridge: Alpha Papa
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Declan Lowney
Scenario Steve Coogan, Armando Iannucci, Peter Baynham, Neil Gibbons & Rob Gibbons
Muziek Ilan Eshkeri
Cinematografie Ben Smithard
Première 24 juli 2013 (Norwich)
Vlag van Verenigd Koninkrijk 7 augustus 2013
Vlag van Ierland 7 augustus 2013
Genre actie/komedie
Speelduur 90 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Alan Partridge: Alpha Papa is een Britse actie-komedie uit 2013 met de fictieve radio- en televisiepresentator Alan Partridge, gespeeld door Steve Coogan, in de hoofdrol. De film is geregisseerd door Declan Lowney, en geschreven door Coogan, Armando Iannucci, Peter Baynham, Neil Gibbons en Rob Gibbons. De film ging op 7 augustus 2013 in première in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Wanneer het lokale radiostation North Norfolk Digital overgenomen wordt door mediagigant Gordale Media, verliest radioveteraan Pat Farrell (Colm Meaney) zijn baan. Gefrustreerd door de onrespectvolle manier waarop hij is buitengezet, besluit hij zijn voormalige collega's te gijzelen. Wanneer de politie komt om de situatie te ontmijnen, wil Pat maar met één iemand spreken: Alan Partridge (Steve Coogan). Voor de mediageile Partridge is dat een unieke kans om na een lange tijd weer in de nationale spotlights te staan.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Ontvangst[bewerken | brontekst bewerken]

De film werd positief ontvangen door critici en heeft een score van 86% op Rotten Tomatoes.[1] Filmmagazine Empire gaf de film vier sterren op vijf en noemde hem "ruddy hilarious. Just what big-screen comedy needed."[2] Total Film vond de film "Smartly executed, endlessly quotable and machine-gun quick. This is one of the funniest films of 2013 ." Het magazine gaf de film vier sterren op vijf.[3]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]