Aldfaer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Aldfaer
Ontwikkelaar(s) Stichting Aldfaer
Uitgebracht 1998 (25 jaar)
Recentste versie 10.1 
(19 oktober 2021)
Status Actief
Besturingssysteem Windows, macOS (alleen 10.7 … 10.14)[1]
Categorie Genealogie
Licentie(s) Freeware
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Aldfaer (Fries voor oudvader) is een uitgebreid Nederlandstalig computerprogramma voor het vastleggen van stamboomgegevens. De programmacode is ondergebracht bij 'Stichting Aldfaer' om de toekomst van het programma te waarborgen.

In 1998 is de eerste versie van Aldfaer gebouwd. Het heette toen nog "Tante Tyt". Na twee jaar werd het omgedoopt in "Aldfaer" en op internet gezet. Die eerste versies worden niet meer ondersteund.

Aldfaer draait onder Windows en is freeware. Het kent een uitgebreide ondersteuning via de site Aldfaerforum. Het programma biedt de mogelijkheid om een stamboom eenvoudig te exporteren naar een website of naar GEDCOM voor communicatie met collega stamboomonderzoekers. Sinds versie 8.0 wordt de standaard 5.5.1 ondersteund.

Tevens is er de mogelijkheid om eigen rapporten, "sjablonen" genaamd, te kunnen genereren met een scripttaal. Daarnaast is er een mogelijkheid om dit programma ook in andere talen, bijvoorbeeld Deens, Frans, Engels en Duits te gebruiken, deze mogelijkheid wordt door de ontwerpers van het programma niet verder uitgebreid.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]