Amsterdam Fringe Festival

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Het Amsterdam Fringe Festival is een jaarlijks theaterfestival, georganiseerd in Amsterdam in samenwerking met, en tegelijkertijd plaatsvindend met, het Nederlands Theaterfestival. Het festival biedt over een periode van tien dagen zo'n 80 theaterproducties op een veertigtal locaties in de hoofdstad.

Geschiedenis[bewerken]

Het Nederlands Theaterfestival organiseert jaarlijks een festival waarop een selectie van de tien beste professionele theaterproducties, geselecteerd door een vakjury, te zien is. Sinds 2008 vindt er daarbuiten een randprogramma plaats, in eerste instantie TF-2 genoemd, en sinds 2010 Amsterdam Fringe Festival, waarop kleinschalige theaterproducties, vaak van jonge makers en met een experimenteel karakter, te zien zijn.

Diorapthe Best of Fringe Award[bewerken]

Jaarlijks wordt één productie op het Amsterdam Fringe Festival geselecteerd als winnaar van Dioraphte Award: een prijs voor de beste theaterproductie van het festival. De winnaars maken met hun productie een reis langs gelieerde theaterfestivals, o.m. in Grahamstad in Zuid-Afrika, in Perth in Australië en in Edinburgh, Schotland.