Andreas Kunstein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
22-11-2015

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: Helaas compleet bronloos, ik zie alleen een nominatie voor die componistenprijs die voor (relatief) onbekende componisten bedoelt is. Met geen mogelijkheid E-waarde.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Andreas Kunstein
Afbeelding gewenst
Algemene informatie
Geboren 25 juni 1967
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Andreas Kunstein (Brühl, 25 juni 1967) is een Nederlands componist van Duitse afkomst.

In zijn jeugd ontving hij een diepgaande pianoscholing, en schreef hij reeds zijn eerste composities. Na het beëindigen van de middelbare school studeerde hij filosofie en geschiedenis in Düsseldorf. Hij ontving ook privé compositielessen van onder andere David Graham en Ratko Delorko.

Van 1992 tot 1998 studeerde hij compositie aan de ‘Folkwanghochschule’ te Essen bij Wolfgang Hufschmidt. Kunstein voltooide zijn studie compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Peter-Jan Wagemans en Klaas de Vries in april 2002.

Andreas Kunstein participeerde in diverse masterclasses van onder andere Manfred Trojahn, Edison Denisov en Georg Crumb.

Zijn ’13 Epigrammen voor orkest’ werden in 2000 genomineerd voor de Jonge Componistenprijs.[1] Andreas Kunstein ontving verschillende beurzen, waaronder die van de Otmar Alt Stichting (1998)[2] en de Kulturfonds Foundation van het Künstlerhaus Lukas (2003).

Andreas Kunstein is een van de componisten die worden gerekend onder de Rotterdamse School.

Tegenwoordig werkt Andreas Kunstein als een Duits leraar op het Stedelijk Dalton Lyceum in Dordrecht.

Compact discs[bewerken]

  • 10 Epigrams for toy piano - Bernd Wiesemann CD SST 31112
  • 10 Epigrams for piano - Ratko Delorko NCC 8007