Angela Saini

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Angela Saini (1980) is een Britse wetenschapsjournalist, docent aan Massachusetts Institute of Technology en auteur van diverse populair-wetenschappelijke boeken. [1] Saini schrijft veelal over wetenschap en sociologie en publiceert onder andere over onderwerpen als gender, afkomst en het patriarchaat Haar recentste boek, The Patriarchs. How men came to rule (vertaald in het Nederlands als De Patriarchen. De oorsprong van ongelijkheid), verscheen in 2023.

Opleiding en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Saini behaalde twee masters aan twee universiteiten: Bouwkunde aan de Universiteit van Oxford en 'Science and Security' (Wetenschap en Veiligheid) aan King's College London.

Na een stage bij de Britse tv-zender ITN (Independent Television News) en een baan als verslaggever bij de BBC werkt Saini sinds 2008 als freelance journalist.[2]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • Geek Nation: How Indian Science is Taking Over the World, Hodder & Stoughton (2011)
  • Inferior. The true power of women and the science that shows it, Harper Collins (2018) (Vertaald in het Nederlands als: Inferieur. De kracht van de vrouw en hoe de wetenschap achter de feiten aan liep)
  • Superior: The Return of Race Science, Beacon Press (2019) (Vertaald in het Nederlands als Superieur. De terugkeer van de rassentheorie.)
  • The Patriarchs. How men came to rule, Beacon Press (2023) (Vertaald in het Nederlands als De Patriarchen. De oorsprong van ongelijkheid)