Angus Scrimm

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Angus Scrimm
Angus Scrimm
Algemene informatie
Geboortenaam Lawrence Rory Guy
Geboren 19 augustus 1926
Overleden 9 januari 2016
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Pseudoniem Lawrence Guy, Rory Guy
Jaren actief 1951-2016
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Angus Scrimm, pseudoniem van Lawrence Rory Guy, (Kansas City, 19 augustus 1926Los Angeles, 9 januari 2016) was een Amerikaans acteur. Zijn pseudoniem was een combinatie van die van een kennis van Guy en het Engelse woord voor een toneelgordijn (scrim).

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Guy nam de naam Scrimm aan voor zijn rol als The Tall Man (de lange man) in Phantasm, een personage dat hem een schare cultfans opleverde. Scrimm mat meer dan 190 centimeter en werd in Phantasm met hulpstukken nog groter gemaakt. The Tall Man maakte van hem een regelmatig belicht onderwerp in op horror georiënteerde media, zoals Fangoria. Scrimm was niettemin al vanaf zijn filmdebuut (op zijn 46e) in Sweet Kill (1976) een regelmatig in horrorfilms gecast acteur. Na het verschijnen van de eerste Phantasm-film groeide dit uit tot een bijna exclusief specialisme.

Naast zijn films verscheen Scrimm bij gelegenheid in televisieseries. Zo speelde hij zes afleveringen als Calvin McCullough in Alias en speelde hij eenmalige gastrollen in onder meer Coupling en Freakylinks.

Scrimm overleed in januari 2016 op 89-jarige leeftijd.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]