Animal Crossing

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Animal Crossing
(Cover op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar(s) Nintendo EAD
Uitgever(s) Nintendo
Muziek Kazumi Totaka, Kenta Nagata, Toru Minegishi, Shinobu Tanaka
Datum van uitgave Nintendo 64
Vlag van Japan 14 april 2001
Nintendo GameCube
Vlag van Japan 14 december 2001
Vlag van Verenigde Staten 15 september 2002
Vlag van Japan 27 juni 2003 (e+)
Vlag van Australië 17 oktober 2003
Vlag van Europa 24 september 2004
iQue Player
Vlag van China 1 januari 2006
Genre(s) Simulatie
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone
PEGI: 3
USK: 0
OFLC: G
Platform(s) Nintendo GameCube, Nintendo 64, Nintendo DS, Nintendo Wii, Nintendo 3DS
Media spelcartridge, optische schijf
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Animal Crossing (Japans: どうぶつの森; Dōbutsu no Mori, letterlijk "Dierenbos") is een simulatie-spel voor de GameCube van Nintendo. Het doel van het spel is om een leven op te bouwen in een dorp vol pratende diertjes. De manier waarop dit gedaan wordt, staat geheel vrij.

Voor Animal Crossing[bewerken]

Acht maanden voordat Animal Crossing in Japan het leven zag, was er in april van 2001 Animal Forest voor de Nintendo 64, waar Animal Crossing in principe een remake van is. Omdat de Nintendo 64 buiten Japan al voor dood was verklaard, besloot Nintendo om het spel dan ook niet uit te geven in de rest van de wereld. Ook had het spel een uitbreiding nodig in de vorm van de Dynamic Drive, een uitbreiding die ook niet buiten Japan was uitgegeven.

Nintendo besloot het spel door middel van een remake uit te breiden en het uit te geven op de GameCube. Deze remake zou Animal Crossing gaan heten en was eind september 2004 ook in de Europese winkels te vinden met een bijgeleverde geheugenkaart.

Gameplay van Animal Crossing[bewerken]

Animal Crossing is bijzonder in de zin dat er geen verplichtingen zijn tijdens het spelen. Zo kan er in principe helemaal niets gedaan worden maar dan zullen er wel consequenties volgen zoals onkruid en ontevreden buren. Het spel weet echter te boeien met diverse activiteiten en talloze verzamelobjecten. Zo kan het personage onder andere vissen, insecten vangen, fossielen opgraven, fruit telen, klusjes uitvoeren voor de buren en brieven schrijven. Fossielen, vissen en insecten kunnen aan het museum gedoneerd worden of verkocht worden in het dorpswinkeltje. In datzelfde winkeltje kun je meubels kopen om het huis van het personage naar eigen smaak in te richten. Met de mogelijkheid het huisje te vergroten, zal de verveling niet snel toeslaan.

Nog iets dat bijzonder is, is dat er tijd bestaat in het spel, zelfs wanneer het spel uitstaat. In de winter zal het sneeuwen en in de zomer zal de zon schijnen. In de avonduren is het donker en overdag is het licht. Het spel gebruikt de tijd echter ook op een andere manier in de vorm van feestdagen. Zo kun je bijvoorbeeld op 31 december Oud en Nieuw vieren in de spelwereld en op 31 oktober zullen de buren gereed staan voor Halloween.

Oude spellen[bewerken]

In het spel vallen ook een aantal oude spellen te vinden die oorspronkelijk op de Nintendo Entertainment System uit zijn gekomen. Dit zijn de volgende spellen:

Na Animal Crossing[bewerken]

In eerste instantie stond een tweede deel van Animal Crossing voor de GameCube gepland, maar deze werd al snel geannuleerd. Wel volgde een nieuw deel voor de Nintendo DS, namelijk Animal Crossing: Wild World. Dit spel bleef trouw aan de basis die Animal Crossing bood maar leverde daarnaast enkele vernieuwingen. In december van 2008 is er een nieuw deel voor de Wii verschenen: Animal Crossing: Let's Go To The City. Daarnaast is er in 2013 een Animal Crossing-deel voor de 3DS verschenen: Animal Crossing: New Leaf.

In Japan is op 16 december van 2006 een anime film van Animal Crossing uitgekomen. Deze film is niet uitgebracht in andere landen, en er zijn geen aanwijzingen dat dit ooit nog zal gebeuren. Wel is er een onofficiele Engelse ondertitelde versie uitgekomen op het internet.

Ontvangst[bewerken]

Beoordeeld door Platform Datum Score
Gamer's Pulse GameCube 18 november 2002 96%
Gaming Target GameCube 17 oktober 2002 92%
IGN GameCube 5 september 2002 91%
GamePro (USA) GameCube 16 september 2002 90%
Digital Entertainment News (den) GameCube 31 juli 2003 90%
GameZone GameCube 10 januari 2003 90%
Nintendo Difference GameCube 27 oktober 2002 85%
Stratos Group GameCube 3 oktober 2002 84%
Fragland.net GameCube 20 oktober 2004 83%
Cubed3 GameCube 12 september 2004 80%

Trivia[bewerken]

  • Het spel is opgenomen in het boek 1001 Video Games You Must Play Before You Die van Tony Mott.

Externe links[bewerken]