Ariya Jutanugarn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Ariya Jutanugarn
Ariya Jutanugarn
Algemene informatie
Land Thailand
Geboortedatum 23 november 1995
Geboorteplaats Bangkok
Werk
Beroep golfer
Sport
Sport golf
Familie
Broers en zussen Moriya Jutanugarn
Fysiek
Lengte (cm) 174
Gewicht (kg) 73
Diversen
Deelnemer aan Aziatische Spelen 2010, golf op de Olympische Zomerspelen 2016, golf at the 2020 Summer Olympics – women's individual
De informatie in deze infobox is afkomstig van Wikidata.
U kunt die informatie hier bewerken.

Ariya Jutanugarn (23 november 1995) is een golfster uit Thailand.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

De elfjarige Ariya was in oktober 2007 de jongste speelster die ooit aan een internationaal golftoernooi meedeed. Zij kwalificeerde zich voor de Honda LPGA Thailand. Tijdens het toernooi was haar dertienjarige zuster Moriya haar caddie. Het record van de jongste speler stond eerst op naam van Michelle Wie.

Tweemaal kwalificeerde Ariya zich voor het US Women's Open en tweemaal was ze de beste amateur in het Kraft Nabisco Championship.

In 2012 gaf de LPGA haar geen toestemming om naar de Amerikaanse Tourschool te gaan omdat daarvoor de minimumleeftijd van 18 jaar geldt. Ariya was toen nummer 2 op de wereldranglijst.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Onder meer:

  • 2011: US Girls’ Junior

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Ariya speelt sinds 2013 op de Europese Tour (LET) en haalde in Australië meteen de 2de plaats bij de Volvik RACV Ladies Masters, die in februari werd gespeeld. Winnares was Karrie Webb, die de trofee voor de 8ste keer ontving. Eind maart won de Lalla Meryem Cup.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]