Michelle Wie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
2009
2009

Michelle Sung Wie (Honolulu, 11 oktober 1989) is een golfprofessional met de Amerikaanse nationaliteit. In het Koreaans is haar naam Wie Sung-Mi. Ze speelt op de Amerikaanse PGA Tour (LPGA Tour).

Michelle Wie heeft Koreaanse ouders. Haar vader, wiens vader professor was in Seoul, emigreerde voor haar geboorte naar Honolulu waar hij professor werd aan de Universiteit van Hawaï. Haar moeder won in 1985 het Zuid-Koreaans amateurkampioenschap golf. Michelle begon al met golf toen ze vier jaar was. Ze werd later lid op de Waialae Country Club op Hawaï.

Michelle Wie studeerde aan de Stanford Universiteit.

Amateur[bewerken]

Michelle Wie heeft een aantal records op haar naam staan:

  • jongste speelster die zich kwalificeerde voor het USGA Amateur Kampioenschap
  • jongste winnares van het US Amateur Publik Links
  • jongste speelster die zich voor een toernooi kwalificeerde van de LPGA Tour in 2002

Gewonnen[bewerken]

  • 2001: Hawaii State Women’s Stroke Play Championship, Jennie K. Wilson Women’s Invitational
  • 2002: Hawaii State Open (13 slagen voorsprong)

Teams[bewerken]

Professional[bewerken]

Michelle Wie werd in 2005, kort voor haar 16de verjaardag, professional. Om lid te worden van een PGA Tour moest ze wachten totdat zij achttien jaar was, dus van 2005-2008 speelde zij alleen toernooien op invitatie. In december 2008 werd zij 7de op de Tourchool zodat zij in 2009 op de Amerikaanse Tour mocht spelen.

Zij is de damesprofessional die het meest tegen herenprofessionals heeft gespeeld: acht toernooien op de Amerikaanse PGA Tour, twee op de Japan Golf Tour en een toernooi op de Europese PGA Tour, de Canadese PGA Tour en de Nationwide Tour. In 2006 speelde zij in Zuid-Korea het 10de SK Telecom Open van de Aziatische PGA Tour en was na Se Ri Pak de tweede vrouw die erin slaagde de cut te halen op een mannentoernooi.

Toen zij 21 jaar werd moest Wie kiezen tussen haar Zuid-Koreaanse en Amerikaanse nationaliteit, en koos voor de laatste. Ze schreef zich in aan de Stanford Universiteit maar mocht als golfprofessional geen college golf spelen. In de wintermaanden volgde ze lessen, in de zomermaanden speelde ze toernooien.

Gewonnen[bewerken]

LPGA Tour
  • 2009: Lorena Ochoa Invitational (-13)
  • 2010: CN Canadian Women's Open (-12)
  • 2014: LPGA Lotte Championship (-14), US Women's Open (-2)

Teams[bewerken]