Armed Cloud

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Armed Cloud
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief Sinds 2012
Oorsprong Nijmegen
Genre(s) Symfonische metal
Label(s) MaXxive Records

Freya Records

Leden
Zang Daan Dekker
Gitaar Kay Bouten
Basgitaar Boris Suvee
Toetsen Remco van der Veen
Drums Rico Noijen
Officiële website
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Armed Cloud is een Nederlandse symfonische metalformatie. De band was in 2014 de winnaar van Jampop en behoorde hetzelfde jaar tot de selecties van Dutch Exposure en van Kaf en Koren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het initiatief voor de band kwam in 2011 van gitarist Wouter van der Veen en bassist Boris Suvee; het jaar erna kwam de formatie rond. Aan het begin van 2014 was er nog een wisseling van drummer (Noijen verving Brandts). De band is afkomstig uit Nijmegen. Inspiratie wordt gehaald uit de muziek van bands als Dream Theater, Queensrÿche, Rainbow, Iron Maiden en Sonata Arctica.

In 2012 werd een eerste EP uitgebracht, Shroud of Rain. Het leverde de band goede kritieken op en werd gevolgd door optredens in onder meer de Groene Engel, Stairway to Heaven, Cultuurpodium Boerderij en W2 Poppodium.

In 2014 won de band de battle Jampop en daarnaast kwamen ze bij de eerste acht terecht van Dutch Exposure.[1] Verder behoorden ze tot de selectie van negen bands die in Kaf en Koren streden.[2]

In april 2015 bracht Armed Cloud zijn debuutalbum Obsidian Desert uit. De productie werd verzorgd Christian Moschus Moos (Delain, Wolverine en Haken). De mastering gebeurde in de studio's van de Duitse musicus en producer Eroc. Het album kent een variatie van krachtige progressieve metal tot en met ballads. Obsidian Desert is uitgebracht bij het label MaXxive Records.

In 2015 zijn ze een van de bands tijdens het festival ProgPower Europe, naast bands als Pagan's Mind, Leprous, Schizoid Lloyd en Obsidian Kingdom.[3]

Voor de release van het derde album Master Device & Slave Machines startte de band in 2017 een crowdfundingcampagne op Voordekunst, welke succesvol bleek. In de aanloop naar de release verscheen de eerste videoclip van de band. Op 25 november werd het album live gepresenteerd in Merleyn in Nijmegen. De band koos er voor om het album uit te brengen bij Freya Records.

In november 2018 verliet gitarist Wouter van der Veen de band en werd zijn plaats opgevuld door Kay Bouten.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2012: Shroud of Rain (EP), eigen beheer
  • 2015: Obsidian Desert (album), MaXxive Records
  • 2017: Master Device & Slave Machines (album), Freya Records

Leden[bewerken | brontekst bewerken]

Huidige bezetting[bewerken | brontekst bewerken]

Ex-leden[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]