Naar inhoud springen

Arnaud Pinxteren

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Arnaud Pinxteren
Arnaud Pinxteren
Algemeen
Volledige naam Arnaud Pinxteren
Geboren Etterbeek, 10 maart 1977
Kieskring Brussel-Hoofdstad
Regio Vlag België België
Vlag Franse Gemeenschap Franse Gemeenschap
Land Vlag van België België
Functie Politicus
Econoom
Partij Ecolo
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Economie

Arnaud Pinxteren (Etterbeek, 10 maart 1977) is een Belgisch politicus van Ecolo en voormalig Brussels Hoofdstedelijk Parlementslid.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Arnaud Pinxteren behaalde het diploma van economische wetenschappen. Beroepshalve werd hij onderzoeksassistent openbare economie en werkte hij op de POD Maatschappelijke Integratie. Ook was hij van 2004 tot 2009 kabinetsadviseur van Brussels minister Evelyne Huytebroeck.

Hij werd politiek actief bij Ecolo. Van 2003 tot 2009 was hij politiek secretaris van de partijafdeling in Brussel en van 2005 tot 2007 was hij nationaal co-voorzitter van de Ecolo-jongerenafdeling. Ook werd hij in 2013 co-voorzitter van de Ecolo-afdeling van de stad Brussel. Daarnaast is hij militant van Amnesty International.

Van 2009 tot 2018 was hij lid van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en in 2014 zetelde hij korte tijd in het Parlement van de Franse Gemeenschap.

In 2018 werd Pinxteren gemeenteraadslid van Brussel. Hij werd onmiddellijk schepen, bevoegd voor Kleine Kinderen, Burgerparticipatie en Stadsvernieuwing. Hij nam hierdoor ontslag als parlementslid.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]