Athina Onassis de Miranda

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Wiesbaden 2013
Athina Onassis de Miranda

Athina Hélène Onassis de Miranda (Grieks: Αθηνά Ωνάση), geboren als Athina Roussel (Neuilly-sur-Seine, 29 januari 1985) is de kleindochter en enige erfgenaam van de Griekse scheepsmagnaat Aristoteles Onassis, en is daarmee een van de rijkste mensen op aarde. Athina kreeg op haar achttiende verjaardag (2003) de beschikking over de erfenis van haar in 1975 overleden grootvader. Deze erfenis bestond uit 2,45 miljard euro in onroerend goed, bedrijven, aandelen, kunst, het privé-eiland Skorpios en een privé-vliegtuig.

Onassis had twee kinderen uit zijn eerste huwelijk met een Griekse redersdochter: Alexander en Christina. Alexander stierf jong bij een vliegtuigongeluk. Athina is het enige kind van Christina en haar Franse echtgenoot Thierry Roussel. Christina overleed in 1988, Athina was toen pas drie. Ze is opgevoed door haar Franse vader en Zweedse stiefmoeder, Gaby Landhage.

Op 3 december 2005 trouwde ze met Álvaro Affonso de Miranda Neto en veranderde haar naam Athina Roussel in Athina Onassis de Miranda. In 2016 leefden het paar apart van elkaar, de echtscheiding vond plaats in de herfst van 2017.