Autosurfprogramma

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Een autosurfprogramma is een programma waarmee automatisch op het Internet gesurft wordt.

Het programma laat met een bepaalde interval steeds een nieuwe website zien. Bij sommige programma's moet na de intervaltijd (vaak dertig seconden) nog op een knop geklikt worden om naar de volgende site te gaan. De sites die je als gebruiker te zien krijgt hebben zich allemaal aangemeld bij het autosurfprogramma. Door het bezoeken van websites krijg je punten, die gebruikt kunnen worden om de eigen website via het autosurfprogramma te promoten.

Redenen van een autosurfprogramma[bewerken]

Er zijn twee redenen om van een autosurfprogramma gebruik te maken:

  • Nieuwe bezoekers trekken: als eigenaar van een website wil je bezoekers krijgen. Door lid te worden van een autosurfprogramma, zullen de leden van het autosurfprogramma deze website te zien krijgen. Dit zijn bezoekers die de site anders mogelijk niet bezocht zouden hebben.
  • Bezoekers aantal kunstmatig ophogen: het succes van een website wordt vaak afgemeten aan het aantal bezoekers. Een website met 10.000 bezoekers per maand wordt als waardevoller gezien dan een website met slechts 10 bezoekers per maand. Door gebruik te maken van een autosurf programma, wordt de website door een deel van de leden `bekeken' en wordt de bezoekersteller dus opgehoogd. Deze leden zullen regelmatig de site opnieuw `bezoeken' en hun bezoek zal opnieuw worden geteld. De waarde van een website wordt op deze manier door de eigenaar kunstmatig verhoogd.

Nadelen van het autosurfen[bewerken]

  • Ongeïnteresseerde bezoekers: de bezoekers die via een autosurfprogramma de website bezoeken, zijn vaak niet geïnteresseerd in de sites die zij te zien krijgen, maar bezoeken de site uitsluitend om bezoekers te genereren voor hun eigen site
  • Oninteressante sites: de leden die met een autosurfprogramma meedoen hebben vaak niet de beste websites. Veel websites gaan over GPTR, andere autosurfprogramma's, startpagina's of bedrijven die producten aanbieden.
  • Bezoekersaantallen zijn geen goede benchmark meer: was voorheen het aantal bezoekers van een site een goede maatstaf voor de populariteit en dus de waarde van een site, door dit soort programma's is dat veranderd. Een site met 100 werkelijk geïnteresseerde bezoekers per maand is misschien wel succesvoller, dan een site met 10.000 bezoekers van autosurfprogramma's.