B.Y.O.B. (single)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

B.Y.O.B. is een single van de Amerikaans/Armeense alternatieve metalband System of a Down van hun vierde album, Mezmerize. De afkorting van B.Y.O.B. staat voor Bring Your Own Bombs, een parodie op Bring Your Own Booze, dat weleens te zien is op feestjes waar iedereen zijn eigen alcohol moet meenenemen. Het nummer won een Grammy Award voor de categorie Best Hard Rock Performance.

Clip[bewerken | brontekst bewerken]

De muziekclip voor B.Y.O.B. is geregisseerd door Jake Nava. Er worden soldaten laten zien met maskers. Ertussenin spelen de leden van System of a Down het nummer. Later staan ze in het midden van een nachtclub. Als Daron Malakian uitschreeuwt: "Blast off! It's party time! And we don't live in a fascist nation! Blast off! It's party time! And where the fuck are you?!", komen de soldaten de nachtclub binnen en heerst er grote paniek. De gasten worden gedwongen om de maskers op te doen, en op het einde hebben de SOAD-leden zelf ook maskers op.

Details[bewerken | brontekst bewerken]

  • B.Y.O.B. is geschreven door Daron Malakian en Serj Tankian. De muziek is volledig gecomponeerd door Daron Malakian.
  • Het nummer gaat over de oorlog in Irak, over de presidenten die de armen naar Irak sturen en zelf niet meevechten.
  • Daron Malakian heeft de gewoonte om tijdens het nummer scheldwoorden te schreeuwen. Tijdens een Saturday Night Live optreden wist hij onder de censurering door te komen met onverwachts "Fuck yeah!" te schreeuwen. Dit veroorzaakte een controverse.
  • Dit nummer kon gedownload worden voor het spel Rock Band en is ook in Guitar Hero: World Tour te spelen.