Backbase

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Backbase
Oprichting Amsterdam, 2003
Sleutelfiguren Jouk Pleiter, CEO & Co-Founder
Gerbert Kaandorp, CTO and Co-Founder
Hoofdkantoor Amsterdam, Nederland
Producten Backbase Portal
Backbase Forms
Website www.backbase.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Backbase is een Nederlands softwareproducent die zich met name richt op het ontwikkelen van portalsoftware en formulieren. Opgericht in 2003 met kantoren in Amsterdam, Nederland en San Francisco en New York, Verenigde Staten. In september 2010, is Backbase door Gartner geplaatst in het Magic Quadrant for Horizontal Portals.[1] Forrester noemt Backbase een van de "new breed engagement management vendors".[2]

Geschiedenis[bewerken]

Backbase is opgericht in 2003 in Amsterdam, Nederland door Jouk Pleiter en Gerbert Kaandorp met als doel het ontwikkelen van een AJAX framework, gebaseerd op HTML, Javascript en CSS. Backbase verzamelde deze software onder de naam Rich Internet Applications. In februari 2005 werd de naam AJAX geïntroduceerd door Jesse James Garret, waarna de term 'Ajax-based Rich Internet Applications' werd gebruik als verzamelnaam voor de producten van Backbase. In mei 2005 werd Backbase Community Edition gelanceerd, ondersteund met het Backbase Developer Netwerk.[3] Het Backbase CE was een ontwikkel framework voor programmeurs en bedrijven actief met rich web en web 2.0 applicaties.

In januari 2006 werd het Backbase kantoor in San Francisco geopend. Het hoofdkantoor staat echter nog steeds in Amsterdam waar ook de productontwikkelingen plaatsvinden.

In 2008 nam Backbase de beslissing om haar eigen Portal Software Suite te ontwikkelen.[4] De keuze, gebaseerd op de veranderingen in de markt, zorgde voor een 180 graden 'turn around'. In 2009 werd Backbase Portal 4 gelanceerd.

Begin 2011 heeft Backbase haar kantoor in New York geopend.[5]

Bibliografie[bewerken]

Externe link[bewerken]