The Bandit

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Bandit)
Ga naar: navigatie, zoeken
The Bandit
Bandit-Movie-Park-Germany.jpg
Algemene informatie
Type Houten achtbaan
Bouwer(s) Roller Coaster Corporation of America
Opdrachtgever Warner Bros Movie World
Status In bedrijf
Opening 1999
Eigenschappen
Topsnelheid 70 km/h
Baanlengte 1099 meter
Baanhoogte 27,8 meter
Ritduur 1 minuut en 30 seconden
Treinen 2
Veiligheid
Minimale lengte 120 cm
Website
The Bandit op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

The Bandit is een houten achtbaan in het Duitse attractiepark Movie Park Germany. Hij is gebouwd in 1999 door de Roller Coaster Corporation of America. De minimale lengte om in de Bandit te mogen is 1,20 meter. De achtbaan ligt in het themagebied The Old West. Van 1999 tot en met 2004 was de naam Wild Wild West en vanaf 2005 heette de attractie The Bandit.

Algemene informatie[bewerken]

The Bandit heeft een baanlengte van 1099 meter. Hij is 27,8 meter hoog en de hoogste daling is 24,9 meter. De maximale snelheid van de achtbaan is 70 kilometer per uur en de rit duurt in totaal 90 seconden. Op The Bandit rijden twee treinen, per trein zitten er vijf karretjes met plek voor 6 personen per karretje.

Sluiting[bewerken]

Movie Park Germany heeft op 28 mei 2013 een melding gedaan dat The Bandit tot nader order gesloten zal blijven.

Hoewel er nog uitvoerig getest is voor de start van het seizoen en de baan nog akkoord kreeg, is dat niet langer het geval. Het park bevestigd dat besloten is dat de ritervaring niet langer voldoet aan de eisen van het park. The Bandit zal daarom tot nader order gesloten blijven om diverse werkzaamheden uit te voeren om de baan soepeler te krijgen. Wat deze werkzaamheden inhouden, heeft het park niet medegedeeld. In het weekend van 17/18 augustus 2013 is de achtbaan na diverse testen weer open gegaan.

The Bandit