Barbarella (popgroep)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Barbarella
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Achtergrondinformatie
Jaren actief 1987-1991
Oorsprong Nederland
Genre(s) Popmuziek
Leden
Zang Angela Vermeer, Ingrid Brans, Leslie Doornik
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Barbarella was een Nederlands poptrio, bekend van hun hit We Cheer You Up (Join The Pin Up Club). De groep bestond uit zangeressen Angela Vermeer, Ingrid Brans en Leslie Doornik.

We Cheer You Up (Join The Pin Up Club) was de openingsmelodie van het soft-erotische Veronica-programma De PinUp Club tussen 1987 en 1990. Het nummer is een vrolijk uptempo popliedje in de eurodisco-stijl, die rond die tijd erg populair was. Bij sommige optredens werden ze begeleid door een driekoppige band.[1]

Dit nummer bereikte in 1989 de vierde plaats van de Top 40. In Europa kreeg het lied enige aandacht: zo werd de videoclip begin jaren 90 vaak uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk op het niet meer bestaande video-verzoek-kanaal Lifestyle Satellite Jukebox.

Niet lang na het succes van We Cheer You Up verscheen het debuutalbum Sucker For Your Love: een nummer met een paar originele tracks en verder covers en remixes. De titelsong Sucker For Your Love is een cover van het nummer Dracula's Tango van Toto Coelo en ook is een versie van het bekende nummer Summer in the City opgenomen. Andere singles van dit album werden kleine hits in Nederland en Finland. In dat laatste land werd het album goud.

In 1991 bracht de groep in gewijzigde samenstelling het album Don't Stop The Dance uit,[2] zonder veel succes. Hierna werd de band opgeheven.