Befimmo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Befimmo
Beurs Euronext: BEFB
Oprichting 1995
Sleutelfiguren Benoît De Blieck, CEO
Producten vastgoed
Marktkapitalisatie € 1,3 miljard
Website befimmo.be
Portaal  Portaalicoon   Economie

Befimmo is een beursgenoteerd Belgisch vastgoedbedrijf.

Over Befimmo[bewerken]

Sinds 1995 hanteert Befimmo haar beleid van investeringen in prima gelegen, kwaliteitsvolle kantoorgebouwen, om ze aan betrouwbare huurders te verhuren. De vastgoedmarkt is van nature onderhevig aan schommelingen, maar desondanks slaagde Befimmo erin om deze strategie sinds haar ontstaan te handhaven. Ze wil haar aandeelhouders een stabiel dividend bieden aan een rendementniveau dat in evenwicht staat met het risicoprofiel van de Vennootschap. Gesterkt door haar ervaring zal Befimmo blijven werken in dezelfde filosofie van waardecreatie op lange termijn voor de investeerders.

Befimmo is genoteerd op Euronext Brussels en was tot maart 2016 opgenomen in de BEL 20. Het bedrijf heeft een beurswaarde van meer dan € 1,3 miljard.

Geschiedenis[bewerken]

Op 30 augustus 1995 wordt een vennootschap opgericht onder de naam NV "Woluwe Garden D", een dochter van de groep Bernheim-Comofi. Het maatschappelijk doel is meer bepaald de aankoop en verhuur van gebouwen. Oorspronkelijk legt ze zich vooral toe op het beheer van een gebouw, ook "Woluwe Garden D" genoemd, aan de Woluwelaan nr. 24, in Zaventem (Sint-Stevens-Woluwe).

Vervolgens beslist de groep Bernheim-Comofi om de vastgoedportefeuille van haar dochteronderneming uit te breiden. Deze krijgt later de naam Befimmo en wordt omgevormd tot een Commanditaire Vennootschap op Aandelen. Op 29 november 1995 wordt Befimmo erkend door de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen: de eerste Belgische Vastgoedbeleggingsvennootschap met Vast Kapitaal (Vastgoedbevak) trekt naar de beurs.

In 2012 werd Befimmo een Naamloze Vennootschap en eind 2014 kreeg ze het statuut van openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV).

Externe link[bewerken]