Bestand:Het Pronkstuk van Nederland in de Tweede Kamer.webm

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Oorspronkelijk bestand(WebM audio/videobestand, VP8/Vorbis, lengte 44 s, 1.920x1.080 pixels, 2,32 Mbps totaal, bestandsgrootte: 12,08 MB)


Beschrijving

Beschrijving
Nederlands: Een replica van het Plakkaat van Verlatinghe is sinds dinsdag 6 februari 2018 te zien vlakbij de plenaire vergaderzaal van de Tweede Kamer. Het Plakkaat uit 1581 wordt wel gezien als de onafhankelijkheidsverklaring van Nederland.

Khadija Arib Voorzitter Tweede Kamer: "Het Plakkaat gaat over een fundamentele waarde in onze democratie: de vrijheid om te vinden en te geloven wat je wilt. Het is goed dat dit document ook in de Tweede Kamer, het hart van de Nederlandse democratie, te bezichtigen is. Het vertelt ons wie wij zijn: een land waarin iedereen zich vrij kan uitspreken, waarin iedereen kan geloven wat hij of zij wil, en waarin er ruimte is voor de standpunten van minderheden."

Onlangs werd het Plakkaat in een tv-programma van Jort Kelder uitgeroepen tot Het pronkstuk van Nederland. In de finale versloeg het de microscoop van Antoni van Leeuwenhoek en 'De Nachtwacht' van Rembrandt van Rijn.

De replica van het Plakkaat is te zien naast een replica van de Unie van Utrecht uit 1579, die beschouwd wordt als de eerste Grondwet van Nederland. De originelen van beide stukken zijn te vinden in het Nationaal Archief in Den Haag.

Over een tijdje verhuizen de replica's naar een vitrine bij de publieke tribune, zodat ze te zien zijn voor alle bezoekers van de Tweede Kamer.
Datum
Bron YouTube: Het Pronkstuk van Nederland in de Tweede Kamer – Gearchiveerde versies bekijken/opslaan op archive.org en archive.today
Auteur Tweede Kamer der Staten-Generaal

Licentie

Deze video of schermafbeelding is oorspronkelijk op YouTube onder een CC-licentie geüpload.
YouTube schrijft op zijn website: "YouTube-creators kunnen hun video's markeren met een CC BY-licentie van Creative Commons."
Aan de uploader: U moet, indien beschikbaar, een link (URL) naar het originele bestand en de auteur toevoegen.
w:nl:Creative Commons
naamsvermelding
Dit bestand is gelicenseerd onder de Creative Commons-licentie Naamsvermelding 3.0 Unported
Naamsvermelding: Tweede Kamer der Staten-Generaal
De gebruiker mag:
  • Delen – het werk kopiëren, verspreiden en doorgeven
  • Remixen – afgeleide werken maken
Onder de volgende voorwaarden:
  • naamsvermelding – U moet op een gepaste manier aan naamsvermelding doen, een link naar de licentie geven, en aangeven of er wijzigingen in het werk zijn aangebracht. U mag dit op elke redelijke manier doen, maar niet zodanig dat de indruk wordt gewekt dat de licentiegever instemt met uw werk of uw gebruik van zijn werk.
Dit bestand, dat oorspronkelijk toegevoegd was op YouTube: Het Pronkstuk van Nederland in de Tweede Kamer – Gearchiveerde versies bekijken/opslaan op archive.org en archive.today, werd op 3 juni 2018 beoordeeld door de moderator of reviewer Explicit, die bevestigt dat dit bestand beschikbaar was onder de vermelde licentie op die datum.

Bijschriften

Beschrijf in één regel wat dit bestand voorstelt

Items getoond in dit bestand

beeldt af

video/webm

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

Datum/tijdMiniatuurAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie7 feb 2018 00:0444 s, 1.920 × 1.080 (12,08 MB)HannolansImported media from https://www.youtube.com/watch?v=PIKUxjVe4jU

Dit bestand wordt op de volgende 2 pagina's gebruikt:

Metadata